FØLGES TETT: Martin Ødegaard (t.v.) behandles tøft av motstanderne han møter i La Liga. Her følges han av Real Betis-spiller Loren Moron. Foto: JAVIER ETXEZARRETA / EFE

Behandlingen av Ødegaard slaktes: – Skammelig

MADRID (VG) Real Sociedad-kjennere tar til orde for at Martin Ødegaard (20) bør få mer beskyttelse av dommere i La Liga, og håper nordmannens skadeavbrekk kan bli en vekker.

Drammenseren – på alles lepper før returen til Madrid lørdag kveld – har, i takt med de strålende prestasjonene på utlån i baskerklubben denne høsten, fått en stadig større blink på ryggen og blitt offer for knallharde taklinger fra forsvarsspillere i La Liga.

– Jeg mener at Martin har vært den beste spilleren i La Liga den første tredelen av sesongen, og siden han ikke spiller i en av de store klubbene, så har dommerne lite respekt for ham. De har tillatt altfor mange taklinger på ham uten å slå ned på det, og til slutt endte det med at han skadet seg. Det er skammelig, sier Mikel Recalde, som følger Real Sociedad i det daglige for avisen Noticias de Gipuzkoa.

Det er nå bekreftet at Martin Ødegaard starter mot Real Madrid i kampen som starter klokken 21.00. Du kan følge den her i VG Live.

les også

Dette er Real Madrids plan for Martin Ødegaard

Den første virkelig stygge taklingen Ødegaard ble utsatt for, kom fra Real Bétis-spiller Javi Garcia (oppfostret i Real Madrid), som fikk gult kort. Ødegaard ble liggende på gresset og fikk behandling, men slapp med skrekken. For denne gang.

Her kan du se situasjonen:

Bare en uke senere fikk Ødegaard igjen erfare de mindre gledelige bivirkningene ved å være et stjerneskudd i La Liga. Denne gangen gikk det enda styggere for seg da Celta Vigo-innbytter Jorge Saenz smalt Ødegaard i bakken med en takling. Igjen ble det bare gult kort.

Slik så det ut:

Etter Celta Vigo-kampen spilte Ødegaard en hel kamp hjemme mot Levante, men problemene i høyre ankel ble etter hvert så store at nordmannen ble nødt til å ta et avbrekk. Det kostet ham seriekamper mot Granada og Leganés samt landskampene mot Færøyene og Malta. Oppladningen til lørdagens bortekamp mot Real Madrid har vært preget av stor usikkerhet, men Ødegaard har til slutt blitt friskmeldt.

– Hvis det hadde vært Lionel Messi som skadet seg, ville de gitt 10 kampers utestengelse for disse taklingene, men de respekterer ikke en Real Sociedad-spiller like mye. Den første var stygg, men den andre var grusom og på grensen til kriminell, sier Recalde.

I FOKUS: De to store sportsavisene i Spania, Marca og As, fokuserer begge på Martin Ødegaard på sine forsider lørdag. Foto: Arilas Berg Ould-Saada / VG

– Dommerne må gjøre mer for å hjelpe ham. De beskytter for eksempel Messi i slike situasjoner, sier Miguel González, journalist i El Diario Vasco.

– Jeg tror motstanderne har lagt merke til hvor god Ødegaard er, og at de derfor bevisst går veldig hardt inn i taklingene på ham. Dommerne er nødt til å beskytte spillere som Martin. Flere av de gule kortene burde vært røde. De må være nådeløse for å unngå at dette gjentar seg, sier Óscar Badallo, som dekker Real Sociedad for storavisen Marca.

les også

Dette sier Zinédine Zidane om Martin Ødegaard

Han påpeker samtidig at Ødegaards raske ballføring gjør det vanskelig for motstanderne å treffe ballen i tide, og at dette fører til flere stygge taklinger. Nå håper han 20-åringens skade kan fungere som en vekker både for motspillere og Ødegaard selv.

– Martin er nå klar over at han kommer til å bli utsatt for knallhard behandling. La oss håpe at motstanderne nå forstår at taklingene kan skade ham, og at de slutter å gå inn på denne måten, sier Badallo.

– Ødegaard er fortsatt ung, men han må lære seg å hoppe unna disse situasjonene. Hvis han ikke gjør det i en liga som er så tøff som den spanske, kommer han til å tilbringe mye tid ute med skade, tillegger Miguel González.

Lørdag kveld klokken 21.00 spiller Ødegaard og hans Real Sociedad borte mot Real Madrid på Santiago Bernabéu.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder