Molde-trener fortsatt selvsikker etter sjansesløseri

(Molde - FK Cukaricki 0–0) Molde hadde et drøss av sjanser mot serbiske FK Cukaricki, men var dårlige foran mål. Molde-trener Erling Moe mener likevel at hans lag er favoritter før returoppgjøret i Serbia.

 • Martin S. Folkvord

Artikkelen er over ett år gammel

Bom, rett på keeper, sleiv, dårlig mottak og bom på ballen.

Det ville seg ikke foran mål for Molde i første kamp av andre kvalifiseringsrunde til Europa League. Blåtrøyene var favoritter mot serbiske FK Cukaricki, men på tross av at de skapte sjanse på sjanse, klarte ikke laget fra rosenes by å få hull på byllen.

– Vi har stang ut i dag. Ballen spratt en liten centimeter for langt hit og for langt dit i de avgjørende situasjonene, sier Molde-trener Erling Moe til VG etter kampen.

Likevel er ikke Moe bekymret.

– Vi skaper mye i dag, og vi vet at vi er det mestscorende laget i Norge. Vi kommer til å dra ned dit og score mål, sier Molde-treneren om returoppgjøret i Serbia.

Se hvordan sjansesløseriet utspilte seg minutt for minutt her.

BOM: Tilsnakk fra dommer ble det, men ikke noe nettsus for Ohi i kampen mot serbiske FK Cukaricki. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– 60/40 i vår favør

Returkampen spilles onsdag neste uke, og der må Molde vinne eller få et uavgjortresultat med bortemål for å ta seg videre til tredje runde i kvalifiseringen til Europa League.

– Hvordan vurderer du sjansene for at dere går videre?

– Hvis jeg skal være litt bråkjekk vil jeg si 60/40 favør oss etter det vi så i denne kampen, sier Moe.

Da må laget hans imidlertid være mer effektive i dag. Både i første og andre omgang kom spissene Leke James og Ohi til mange avslutninger, men flere dårlige og noen direkte elendige avslutninger gjorde at nettmaskene fikk være i fred. Heller ikke Magnus Wolff Eikrem eller Eirik Hestad fikk nettsus med sine forsøk.

Det skjer bare en uke etter at Molde-treneren gikk ut og klaget på at norske medier er overdrevent kritiske til det klubblagene presterer i Europa:

les også

Berntsen ut mot negativt fokus rundt norsk fotball: – Nesten komisk

Dominerte første omgang

Molde styrte det som var å styre i første omgang, men på tross av to hundreprosentssjanser til Leke James og flere andre gode muligheter var det målløst da dommeren blåste i fløyta på Aker stadion etter 45 minutter.

Etter pause var det jevnere, men også da kom Molde til flere sjanser. Da var det først og fremst Ohi som sto for ineffektiviteten, der han sviktet både med avslutninger og mottak i skumle situasjoner.

For den frustrerte Molde-fansen hjalp det kanskje med litt skadefryd da FK Cukaricki-innbytter Veljko Birmancevic fikk sitt andre gule kort for filming (!), og måtte gå i dusjen to minutter før kampen var over.

Hvis Molde leverer varene i returoppgjøret neste onsdag, kan blåtrøyene belage seg på å fly ned til middelhavet for å spille tredje kvalifiseringsrunde. Der venter vinneren av kypriotiske AEL Limassol og Aris Thessaloniki fra Hellas. De begynte første kamp i mot hverandre rett før dommeren blåste av i Molde.

HOLDT NULLEN: Molde og Vegard Forren kan trøste seg med at de heller ikke slapp inn mål, selv om også FK Cukaricki skapte noen sjanser. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Mer om

 1. Molde
 2. Europa League

Flere artikler

 1. Hestad skråsikker på play off: – Alle skjønner at vi skal gå videre nå

 2. Molde fullbyrdet norsk festkveld i Europa

 3. Moe ut mot dommeren etter playoff-tap: – Skuffende

 4. RBK kan møte BATE – brukbar trekning for Brann, Molde og Haugesund

 5. Molde-treneren er lei negative vinklinger: – Norsk fotball er bedre enn folk tror

Fra andre aviser

 1. Sjansesløseri legger press på Molde. Må score i Serbia for å holde liv i europadrømmen.

  Aftenposten
 2. Molde enkelt videre i europaligakvalifiseringen

  Aftenposten
 3. Moe etter den målløse affæren: – Det er et greit utgangspunkt

  Aftenposten
 4. Moe: – Vi er favoritter

  Aftenposten
 5. Molde enkelt videre i europaligakvalifiseringen

  Fædrelandsvennen
 6. Sjansesløseri legger press på Molde. Må score i Serbia for å holde liv i europadrømmen.

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder