Solskjær med ballkritikk etter uavgjort i Belgia

BRUGGE (VG) (Club Brugge – Manchester United 1–1) Ole Gunnar Solskjær (46) tar med seg et greit utgangspunkt hjem til Old Trafford før neste ukes returkamp.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Etter å ha gjort seks endringer på laget, og kun hatt tre dager til å forberede seg etter 2–0-seieren over Chelsea, er Solskjær trolig brukbart fornøyd med uavgjort og bortemål mot den belgiske serielederen.

1–1-resultatet, der en stor keepertabbe av United-keeper Sergio Romero ble det store samtaleemnet, betyr at 0–0 i returen på Old Trafford holder til avansement for Manchester United.

– Det var en vanskelig kamp mot et godt organisert lag under vanskelige forhold. Jeg tror ikke det er den beste kampen noen har sett, sier en forkjølet Solskjær på pressekonferansen etter kampen, som var hans 70. som Manchester United-manager, med en fasit på 36 seire, 15 uavgjort og 19 tap.

les også

Solskjær gjorde unntak for Haaland

Oppgjøret i Brugge var preget av sterk vind, pøsregn og hagl, noe som gikk hardt ut over gressmatten, som Solskjær klaget litt over allerede før kampstart. Etter kampen kritiserte han også Europa League-ballen.

– Banen og ballen gjorde det vanskelig. Du kan spørre hvem som helst av spillerne, den ballen hjelper ikke når du vil spille fotball, sier Solskjær.

– Hva var galt med den?

– Den er bare annerledes, og vanskelig å spille med. Du kan skaffe deg en og prøve. Men det er det samme for begge lag, men forholdene var ikke gode, med vind og regn.

Brugge-trener Philippe Clement forsto lite av Solskjærs kritikk av ballen.

– Vi får ballene fra UEFA, så det er ikke våre baller. Det er de samme ballene som brukes overalt, så jeg kan ikke se hvordan det kan være noe problem med det. De brukes i alle Europa League-kampene, sier belgieren til VG.

Keepertabbe

Det var helt forståelig om noen av tilskuerne på Jan Breydel Stadium duppet av i løpet av kampens første kvarter, som var temposvakt og uten sjanser, men de ble i så fall brutalt vekket like før kampuret hadde passert 15 minutter.

Tidligere Liverpool-keeper Simon Mignolet øynet en mulighet og tok et raskt, langt utspark over midtbanen, der det våkne hurtigtoget Emmanuel Dennis, som også scoret mot Real Madrid i høst, hadde satt fart.

les også

Pogba-agent ut mot Solskjær: – Kan ikke eie et menneske

Nigerianeren snek seg mellom Uniteds midtstoppere, som kommuniserte dårlig, og oppdaget at gjestenes keeper Sergio Romero på hodeløst vis hadde kommet rusende ut og havnet på halvdistanse. Det var dermed ingen sak for ham å lobbe ballen i mål fra distanse. En stor keepertabbe.

Den Borussia Dortmund-koblede spissen fortsatte å herje mot Uniteds bakre rekke og var også mannen bak kampens andre store mulighet. Denne gangen var Romero med på notene og reddet.

United-forbedring

De første 35 minuttene var nok noe av det aller svakeste Solskjærs lag har levert denne sesongen. Så slo de plutselig tilbake – ut av absolutt ingenting.

Anthony Martial snappet opp ballen fra en uoppmerksom Brugge-spiller etter et innkast, satte fart mot keeperen og bredsidet inn utligningen – hans 15. mål for sesongen.

– Det var merkelige mål for begge lag. Trolig mangel på konsentrasjon fra begge lagene, sier Solskjær.

United-spillerne utnyttet målfeiring til å ta en alvorsprat med hverandre etter den svake innledningen på kampen.

les også

Syrlig Solskjær med hjertesukk: – Takk for hjelpen!

Det så ut til å fungere. Brått så de rødkledde langt bedre ut, og Brandon Williams fikk en stor mulighet til å sende laget sitt i ledelsen etter et flott angrep, men avslutningen gikk over mål. Like før pause skjøt Martial i stolpen – like etter bommet Jesse Lingard på en stor sjanse.

Kampen åpnet seg, det samme gjorde himmelen; regnet høljet ned over den slitte gressmatten mens spillet bølget frem og tilbake.

Emmanuel Dennis – kampens store attraksjon – fikk Harry Maguire til å se ut som Bambi på glattisen før han serverte Odilon Kossounou en gigantisk mulighet til å score et knapt kvarter før slutt, men avslutningen gikk utenfor.

Ved sidelinjen tok Solskjær grep. Etter å ha satt inn både Odion Ighalo og Fred, sendte han innpå Bruno Fernandes som sitt siste bytte.

Den portugisiske januarsigneringen preget umiddelbart kampen med teknikk, pasninger og overblikk, men det manglet det siste lille for å avgjøre kampen.

Dermed er det meste åpent før returkampen på Old Trafford om en uke.

Mer om

 1. Europa League
 2. Manchester United
 3. Ole Gunnar Solskjær

Flere artikler

 1. Solskjærs United må spille omkamp i FA-cupen: – Vi så sløve og slitne ut

 2. Solskjær refses for uttak: – Må tenke på det større bildet

 3. «Suveren» Solskjær hylles etter ny triumf i Manchester-derbyet

 4. Solskjærs United slo kraftig tilbake etter grusom start: – God innstilling

 5. Solskjærs storkjøp herjet vilt i ny United-seier

Fra andre aviser

 1. Solskjærs menn ble rystet i Europa. Så slo de tilbake.

  Aftenposten
 2. United enkelt til kvartfinale. Etter kampen avslørte Solskjær salg av stjernespiller.

  Aftenposten
 3. Supertalentet reddet Solskjær - men én ting bekymrer ekspert før skjebnekampen

  Aftenposten
 4. Kritisert Manchester United-angriper herjet og scoret et etterlengtet hat trick

  Aftenposten
 5. Supertalentet reddet Solskjær - men én ting bekymrer ekspert før skjebnekampen

  Bergens Tidende
 6. United enkelt til kvartfinale. Etter kampen avslørte Solskjær salg av stjernespiller.

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder