SPISSVETERAN: Elise Thorsnes kjenner seks av de australske spillerne etter sitt opphold i Australia og USA. Foto: Jostein Magnussen

Thorsnes vet best hvordan man scorer på Australia

NICE (VG) Hvis landslagstrener Martin Sjögren lurer på hvordan man scorer mål mot Australia, kan han bare spørre Elise Thorsnes (30).

Norges motstander i åttedelsfinalen her i Nice på lørdag er nemlig den nasjonen LSK-spissen har scoret flest mål mot. Thorsnes scoret to mål i 4–3-tapet mot Australia i Algarve Cup i fjor og fikset Norges mål i VM i 2011 - også da ble det tap, 2–1. I 2007 endte det 1–1 i VM i Kina.

– Det ble laget noen klipp fra den forrige kampen mot Australia som ble brukt i ulike trenerfora om hvordan man skal bevege seg inne i «boksen», hvordan du skal komme deg unna motstanderen, sier Thorsnes, som nå håper på en sjanse fra start - av flere grunner.

– Jeg har jo ekstra lyst til å vise meg frem mot et lag hvor jeg kjenner mange av spillerne. Jeg spilte med seks av landslagsspillerne i Canberra (Australia), Utah Royals (USA) og Avaldsnes.

les også

NFF-sjef advarer før Norges 8-delsfinale: – Hun må kontrolleres

I Australia ble hun også kjent med faren til den australske landslagsspilleren Karly Røstbakken (18). Han er nemlig norsk og fra Elverum.

– Jack har jeg gått mye på rulleski med da jeg bodde i Canberra. Familien ba meg også på julemiddag hvor jeg fikk norsk ribbe og alt som hører til. Det var veldig godt å komme dit å få smake norsk mat med en liten vri. Han kom også med brunost til meg på trening, sier Thorsnes som spilte for Canberra vinteren 2017.

Oppholdet der og i USA før hun returnerte til LSK gjør at 30-åringen vet en del om den neste VM-motstanderen.

Elise Thorsnes slakter denne situasjonen:

Utenfor sesong

– Det er et godt fysisk lag med gode enkeltspillere. Sam Kerr er i mine øyne en av verdens beste spisser. Det handler litt om å ta ut henne. Så har de noen spillere som spiller i USA i en av de beste ligaene. Det er et godt lag, men samtidig er det mange som ikke er i sesong nå fordi de spiller i Australia og dermed mangler kamptrening. Heller Australia enn Brasil eller Italia, er vurderingen til Thorsnes.

En annen som har blandede følelser etter å ha møtt Australia er Ingrid Syrstad Engen. 21-åringen debuterte på landslaget nettopp mot «The Mathildas» i Algarve 28. februar i fjor da Norge tapte 4–3.

– Vi hentet opp 3–1, men så scoret de i siste sekund. Det var kult å debutere å få en omgang, sier Syrstad Engen som nå er klar for sin 20. landskamp. Hun tror det blir jevnt på lørdag også.

– Det er en tøff motstander som vi spiller jevnt med, men vi har en «fair» sjanse til å slå dem, mener trønderen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder