Hva er dette?

Landslagskaptein om superstjernen: – Han har et barns følsomhet

Brasils landslagskaptein Dani Alves sammenligner sin landsmann, Paris Saint-Germain-stjernen Neymar, med et barn.

 • Ole Kristian Strøm
 • Rolf Brown

Her har du fredagens oddstips!

Det kommer fram i et intervju med den brasilianske tv-stasjonen Spor.

De to er venner og har spilt sammen både i Barcelona og Paris Saint-Germain. Men Alves mener at Neymar ikke blir tatt på alvor.

Eurojackpot-potten har kommet opp i utrolige 662 millioner norske kroner! Trykk her for å levere spillet ditt før kl. 19.00 i kveld!

– Neymar er en veldig følsom person. Neymar er veldig påvirket av mange ting, og til tider er mye av det urettferdig. Neymar har et barns følsomhet. Men Ney er ikke et barn, nei. Han er en mann, sier Alves - og fortsetter:

– Folk må begynne å lære å respektere Neymar. Folk respekterer deg bare når du posisjonerer deg.

les også

PSG-sjef bekrefter Barcelona-bud på Neymar

Alves mener altså at Neymar må «posisjonere seg» og «stå opp for seg selv».

36-åringen mener at hans ni år yngre landslagskollega burde ha sagt hva han mente etter kritikken som kom fram etter 2018-VM, der Brasil tapte kvartfinalen.

– Jeg sa til ham at han burde ha tatt stilling, for han er flaggskipet i Brasils lag. Han er den viktigste spilleren i brasiliansk fotball, og han er blant de beste i verden. Han bør kunne si fra, for han er i posisjon til å gjøre det.

les også

Trenerlegenden: – Neymar gjør mye dumt

Dani Alves mener altså at Neymar bør ytre seg mer og si hva han mener.

– Jeg snakker åpent om de, fordi han vet at jeg allerede har snakket om det mange ganger.

– Han har et ansvar etter som han er en rollemodell for barn og for andre idrettsutøvere. Når du har det ansvaret, kan du ikke skuffe dem. Da må du ta stilling, sier Alves til den brasilianske TV-kanalen.

Paris Saint-Germain har tatt en soleklar ledelse i Ligue 1. De har 27 poeng etter 11 kamper, mens Nantes på 2. plass har 19 poeng.

Neymar har fire ligamål så langt - på de fem kampene han har spilt. Til de to siste kampene har han vært skadet. Brasilianeren har vært plaget av skader i store deler av 2019 og ikke fått vist hele sitt repertoar. Han lot tårene renne da det ble klart at han måtte stå over Copa America i sommer.

Den gamle stjernespilleren Rivaldo sier, ifølge beinsports.com, at Neymar gjorde en feil da han gikk til Paris Saint-Germain.

– Han bør gå til en klubb med en sterkere Champions League-historie. Paris Saint-Germain er ikke en klubb for Neymars nivå.

VGs tips: Borteseier med 1–0- handikap

Kveldens Dijon - Paris Saint-Germain-kamp er et møte mellom henholdsvis bunnlag og tetlag i fransk Ligue 1. Dijon gjør helt sikkert sitt aller beste. Men det har kun blitt to ligaseirer på 11 ligamatcher i høst - og den siste av de var for snart en måned siden. Bare fem ligascoringer er færrest i Ligue 1, og vitner om et lag som ikke helt henger med i svingene.

Paris Saint-Germain kan vise til seks strake triumfer i liga og Champions League. Og ikke nok med det: I 11 av totalt 15 kamper i høst har pariserne stengt buret (alle turneringer).

Hverken Thiago Silva (f), Marco Verratti (mb), Ander Herrera (mb) eller Neymar (a) blir klare til denne kampen. Men vi tror gjestene har det i seg til å vinne i sennepsbyen Dijon for det. Spillforslaget er borteseier med 1–0-handikap til 1,44 i odds, spillefristen er kl. 20.40 og Viaplay viser matchen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Fransk fotball
 3. Neymar
 4. Paris Saint-Germain
 5. Brasils herrelandslag fotball

Flere artikler

 1. Irritert trener om Neymar: – Jeg er ikke faren hans

 2. Stjernebråk i PSG to uker før Haaland-møte

 3. Coronautbrudd i PSG: Syv spillere skal være smittet

 4. Hazard fra fødsel til «finale»: – Må vinne

 5. Neymar var hjernen bak Haaland-håning

Fra andre aviser

 1. Superstjernen dediserte mål til avdøde Bryant

  Bergens Tidende
 2. Verdens dyreste fotballspillere var minutter unna kjempeskrell. Så snudde alt.

  Bergens Tidende
 3. Di Maria og PSG lekte seg til Champions League-finale: – Vi spiste dem opp

  Aftenposten
 4. Superstjernen dediserte mål til avdøde Bryant

  Fædrelandsvennen
 5. Verdens dyreste fotballspillere var minutter unna kjempeskrell. Så snudde alt.

  Fædrelandsvennen
 6. PSGs drøm knust igjen: Franskmann sikret Champions League-tittelen for Bayern München

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no