PÅ JOBB: Ole Gunnar Solskjær ankommer Manchester Uniteds treningsanlegg fredag morgen. Foto: Eamon and James Clarke / Eamonn and James Clarke

Solskjær forklarer oppturen: – Trenerne har gjort en kjempejobb

MANCHESTER (VG) Etter fire positive resultater har stemningen rundt Manchester United snudd. Ole Gunnar Solskjær (46) peker på landslagspausen som helt avgjørende for oppturen laget nå opplever.

Før det to uker lange avbrekket mellom 7.- og 20. oktober var nordmannen under heftig press: Pressen skrev side opp og side ned om det som ble omtalt som en svært usikker fremtid, keeper David de Gea slaktet sitt eget lag, og United-fansen så svært mørkt på situasjonen.

Fire kamper senere er situasjonen en helt annen: United har klatret til 7. plass på tabellen, spilt uavgjort mot Liverpool og vunnet tre strake bortekamper, senest i ligacupen mot et Chelsea-lag som hadde vunnet syv strake kamper.

les også

Avis om Solskjær: – En strategisk triumf

– Sånn er fotballen. Noen ganger triller terningen din vei. Kampen mot Chelsea ble avgjort av en utrolig scoring av Marcus Rashford. Mot Partizan forsvarte vi oss veldig godt. Norwich var en god kamp. Selvtilliten blir bedre og bedre, det hjelper å få spillere tilbake fra skade. I fotball er det aldri langt fra fiasko til suksess eller motsatt, forklarer Solskjær på sin pressekonferanse fredag morgen.

Her kan du se den utrolige scoringen han refererer til:

Han fortsetter:

– Landslagspausen kom på et veldig godt tidspunkt for oss. Vi forberedte oss til Liverpool-kampen, og når du får til en fin prestasjon og et resultat mot serielederne, så gir det deg mer energi. Guttene har vært fornøyd med jobben vi har gjort, endringen av systemet hjalp, og trenerne har gjort en kjempejobb.

– Fine marginer avgjør fotball på dette nivået, som avgjørelser av dommeren eller av en spiller på et visst tidspunkt. Du velger å droppe en pasning, droppe å avslutte. Det er så mye lettere når du får selvtillit av resultater, og spillerne ser ut som de spiller på instinkt istedenfor å bruke et halvt sekund på å tenke, sier Solskjær.

les også

Solskjær hyller unggutt: – Tapper som en løve

Lørdag klokken 13.30 er Bournemouth motstander på bortebane, et lag Solskjær beskriver som «raskt og direkte» i angrepsspillet. Selv kan det hende han må klare seg uten flere nøkkelspillere: Victor Lindelöf og Marcus Rashford forlot banen med det som så ut som småskader mot Chelsea, mens Harry Maguire også er usikker.

– Det er fortsatt tidlig å si. Forhåpentligvis får vi dem tilbake på banen i morgen. De fikk litt behandling i går, litt mer i dag, og så håper vi de er klare etter en lett økt, men jeg kan ikke si noe nøyaktig nå, sier Solskjær.

les også

Solskjær vil ikke svare på Haaland-koblingen

Han bekrefter at Luke Shaw, Axel Tuanzebe og Nemanja Matic fortsatt er utilgjengelige, i tillegg til langtidsskadde Paul Pogba og Éric Bailly.

Når han blir bedt om å evaluere sesongen så langt, etter ti serierunder, tre kamper i Europa League og to i ligacupen, svarer Solskjær:

– Det er vanskelig, men det har vært noen små marginer. Vi har spilt veldig bra til tider, utviklet en lagånd, en identitet, mer intensitet og aggressivitet i laget, og så har vi slitt litt med skader.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool17161042142849
2Leicester City17123240112939
3Manchester City16102444192532
4Chelsea179263125629
5Sheffield United176742116525
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder