Martin Ødegaard ble historisk og senket Atlético Madrid: – Banens beste spiller

(Real Sociedad – Atlético Madrid 2–0) Martin Ødegaard (20) ble første målscorer på Real Sociedads nyoppussede arena. Det skjedde mot serieleder Atlético Madrid.

– Å score her, det første målet på ny stadion, er stort. Jeg er veldig fornøyd. Vi ga fansen det de fortjente i dag, sier Ødegaard til TV 2.

les også

«Hele» Sverige hyller Ødegaard: – Banens klart beste

58 minutter var spilt i åpningskampen på nye Anoeta stadion i San Sebastian, som har vært under oppgradering de siste tre årene for å utvide kapasiteten fra 32.000 tilskuere til 39.500, da Mikkel Merino slo ballen til Ødegaard.

MIDTPUNKTET: Martin Ødegaard (nummer 21) blir gratulert som første målscorer på nye Anoeta stadion. Foto: Juan Herrero / EFE

Nordmannen tok med seg ballen inn i feltet og fyrte av et skudd fra 13–14 meter. Ballen gikk via Atletico-stopper Stefan Savic og i mål bak en utspilt Jan Oblak.

Dermed ble Real Madrid-utlånte Ødegaard historisk: Den første til å score på nye Anoeta. Attpåtil mot Diego Simeones ligaleder Atlético Madrid. De sto med ni av ni poeng før kampen og er av mange regnet som verdens beste fotballag defensivt.

– I dag synes jeg at vi er mye bedre enn dem. Det er klart at det vanligvis er et meget sterkt lag, men vi viser i dag at vi skal være med å kjempe om Europa-plassene, sier Ødegaard til TV 2.

Målet fikk VG-panelet til å ta av:

– Banens beste

Per Joar Hansen, Norges landslagsassistent, var imponert.

– Atlético Madrid er et av verdens beste forsvarslag, men i sum er Martin banens beste spiller. Selv om Saúl Ñíguez, Koke, João Félix, Diego Costa og Jan Oblak spiller på det andre laget, er det en 20-åringen fra Drammen som dominerer kampen fra det 20. minutt og ut, sier Per Joar Hansen, Norges landslagsassistent, til VG.

Ødegaard er den første norske spilleren til å score mot Atlético Madrid i spansk liga siden Jan Berg gjorde det for Rayo Vallecano i 1989.

– Lekenheten Martin viser ... Når ting ser så enkelt ut, har du nådd et ekspert-nivå. Han har kommet dit nå. Han bryter en ny barriere i dag. Han har vært lagets beste i alle kampene synes jeg, men å være så dominant mot et så godt lag som Atlético Madrid er et nytt steg, sier Hansen.

les også

Derfor er ikke Martin Ødegaard klar for Real Madrid-spill

Pluss content

– Beste Ødegaard har prestert

Stemningen på stadion tok fyr etter nettsusen til Ødegaard, og mer jubel skulle det bli bare tre minutter senere. Drammenseren slo et frispark inn på bakre stolpe. Svenske Alexander Isak headet mot mål hvor Oblak ga retur. Den kriget Nacho Monreal i mål.

– Jeg mener at dette er det beste Ødegaard har prestert, med tanke på at vi må ta motstanderen i betraktning, sier Petter Veland, Viasat-ekspert på besøk i VGs studio.

2–0 sto seg kampen ut og seieren var fortjent for vertene som styrte mesteparten av kampen.

Klar tale fra Veland:

Mye involvert

Ødegaard var mye involvert utover i kampen etter et litt anonymt åpningskvarter. Han slo alt av dødballer og hadde mange fine pasninger, samt noen lekre finter og piruetter.

les også

Pappa Ødegaards millionavtale for å trene barn: Umulig å tro på

Særlig kombinerte han stadig fint med høyrekanten Portu. Defensivt sto Ødegaard på også som en arbeidshest.

Real Sociedad har nå syv poeng etter de første fire rundene. De tre første ble spilt på bortebane for at hjemmebanen skulle bli klar.

Ødegaards muskler får oppmerksomhet:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder