Glimt knuste Tromsø 4-0: – Vi kunne ha vunnet 8–0

BODØ (VG) (Bodø/Glimt – Tromsø 4-0) Historien gjentar seg for Bodø/Glimt. Når Berg, Evjen og Bjørkan er på banen så knuser de erkefienden fra Tromsø. Det skjedde for 22 år siden. I kveld skjedde det igjen.

Det endte med Glimts største seier siden 1997. Da vant «superlaget» fra Bodø 5–1. Da var fedrene til Håkon Evjen (Andreas Evjen), Patrick Berg (Ørjan Berg), og Fredrik Bjørkan (Aasmund Bjørkan) på banen.

Aasmund Bjørkan sier til VG med et smil at han ikke husker akkurat den kampen. Men han husker nesten hver eneste detalj av søndagens storseier over rivalen fra Tromsø.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det var veldig stor forskjell på lagene i denne kampen. Vi er tilbake på vårt høyeste nivå. Vi flytter beina fortere enn Tromsø. Når vi fikk brudd, så klarte rett og slett ikke TIL-spillerne å henge med, sier Aasmund Bjørkan, sportslig leder – og «arkitekten» bak Glimt-suksessen i år.

les også

Ekspert tror gullkampen er avgjort – mener Glimt har kniven på strupen

Det var Glimts første seier på en drøy måned (4–0 over Vålerenga). Siden hadde de tapt for Odd (1–3), og spilt uavgjort mot Stabæk (3–3) og Ranheim (1–1). I kveld var de imidlertid tilbake på vinnersporet. Det måtte de også for å ha noe som helst håp i gullkampen mot serieleder Molde (fem poeng foran).

4–0: Full jubbel og full pott. Philip Zinckernagel har scoret, og Vegard Moberg henger seg på i dansen. Foto: Mats Torbergsen

Det ble drømmestart for Glimt. Og mareritt for Tromsø. Halvannet minutt var spilt da Håkon Evjen spilte Philip Zinckernagel. Han stormet inn på Tromsøs banehalvdel – og løp fra alt og alle – før han løftet ballen enkelt i mål over Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn.

les også

Håkon Evjen solgt til AZ Alkmaar for rekordsum

Evjen og Zinckernagel kombinerte vakkert etter 19 minutter. Da svarte Kongshavn med en fantomredning. Men fire minutter etterpå var han sjanseløs. Nederland-klare (AZ Alkmaar) Håkon Evjen fikk servert av Erlend Dahl Reitan. Elegant bredsidet han inn 2–0. Hans 11. eliteseriescoring for året.

Jostein Gundersen kunne med litt flaks ha redusert til 2–1 kort tid etter. Men headingen traff stolpen. Mer hadde ikke gjestene å by på av sjanser – bortsett fra et godt langskudd fra Robert Taylor – i 1. omgang.

les også

Med Tromsø på tur – jorden rundt for tre poeng

Pluss content

Glimt derimot hadde en helt annen offensiv kraft. Jens Petter Hauge fikk en krempasning fra Patrick Berg og avsluttet i nærheten av krysset. Og Zinckernagel banket et frispark – etter at Kongshavn var på bærtur like utenfor egen 16-meter (gult kort) – men ballen stusset oppå tverrliggeren.

Danske Zinckernagel var om mulig enda bedre etter pause. Omgangen var to minutter gammel da han dro seg inn i «boksen» og avsluttet med en suser, som Kongshavn fikk slått til corner.

Men i løpet av fire minutter var det definitivt over for Tromsø. Først var Vegard Moberg litt heldig da han scoret via Daniel Berntsen. Så var det Zinckernagel som knallet inn 4–0 forbi et passivt TIL-forsvar.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder