KLAR TALE: Tammy Abraham. Foto: Craig Watson / PA Archive

England-talent: Går av banen om vi hører rasisme

Chelseas stjerneskudd Tammy Abraham (22) sier at han og hans landsmenn er klare til å gå av banen dersom de opplever rasisme under EM-kvalifiseringskampene mot Tsjekkia og Bulgaria.

– Skjer det med en av oss, skjer det med oss alle, sier Chelsea-angriperen, som for øyeblikket er toppscorer i Premier League med sine åtte mål, ifølge BBC.

– Vår kaptein Harry Kane har til og med sagt at om noen ikke er fornøyde, om én spiller ikke er fornøyd, går vi sammen av banen, fortsetter han.

Fredag spiller England EM-kvalifisering borte mot Tsjekkia, før de tirsdag møter Bulgaria på en tilnærmet stengt stadion etter rasistisk oppførsel fra bulgarske tilhengere under kampene mot Tsjekkia og Kosovo i juni. I tillegg skal klubbene Levski Sofia og Lokomotiv Plovdiv ha fått straffer for rasisme i Europa League denne høsten, skriver BBC.

les også

Sterling svarte slik på rasistiske rop: – Beste måte å stilne haterne på

Ifølge UEFAs regelverk kan en dommer stoppe en kamp, dersom en advarsel gjennom stadions høyttaleranlegg ikke er nok til å stoppe rasistiske tilrop.

– Den beste måten å stilne haterne på

Under EM-kvalifiseringskampen mot Montenegro tidligere i år ble Raheem Sterling og Danny Rose utsatt for rasistiske tilrop fra tribunen.

– Det er ikke akseptabelt, sa England-sjef Gareth Southgate etter kampen.

les også

Chelsea og politiet etterforsker rasisme mot Sterling

Sterling svarte på tilropene med å ta pekefingrene til ørene da han la på til 5–1 like før slutt.

– Den beste måten å stilne haterne på (Ja, jeg mener rasistene), skrev Sterling på egen Instagram.

Også i Premier League

Det er ikke bare ute i Europa det har vært rasismeproblemer den siste tiden, så sent som i helgen ble kom det rasistiske tilrop fra supportere i Premier League under oppgjøret mellom Aston Villa og Norwich, skriver BBC.

– Det viser at ting ikke er perfekt i vårt eget land heller. Det er problemer i England også, kommenterte Aston Villa-forsvarer Tyrone Mings.

les også

Manchester United langer ut mot Pogba-rasisme

Også utenfor stadionene har spillere den siste tiden fått kjenne på rasisme. Blant annet ble Manchester Uniteds Marcus Rashford og Paul Pogba utsatt for det gjennom sosiale medier tidligere i høst.

– Det er uhørt. Vi må stoppe dette. Det må stoppe. Jeg har ikke ord. Vi har alle disse kampanjene, «nei til rasisme», men folk gjemmer seg fortsatt bak falske identiteter, sa manager Ole Gunnar Solskjær til VG da.

– Det er galskap at dette er et tema i 2019, fortsatte United-sjefen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder