Manchester City med ny gavepakke til Liverpool

MANCHESTER (VG) (Manchester City – Crystal Palace 2–2) Pep Guardiola (49) trodde han hadde sluppet unna skrellen etter to scoringer av Sergio Agüero (31). Da han fikk en sen utligning i fleisen, falt han pladask på ryggen.

 • Arilas Berg Ould-Saada

På overtid, etter et hardt innlegg av Wilfried Zaha, satte Citys rutinerte brasilianer Fernandinho ballen i eget nett.

Sjokket var så stort for Guardiola at han lot seg falle rett på ryggen på kunstgresset i «teknisk sone». Deretter ga han fjerdedommeren huden full – uten at det var tydelig hva kritikken handlet om.

Trolig var han bare rasende for at City rotet bort seieren – og så på hans egen 49-årsdag, da!

– Jeg har svart på dette spørsmålet en million ganger, svarer en noe irritert Guardiola på spørsmål om han har gitt opp gullkampen, der Liverpool nå leder med 13 poeng – med to kamper til gode, mot Manchester United søndag og West Ham om halvannen uke.

les også

Klopp om Solskjær-stilen: – Merkelig

– Vi prøvde å gjøre alt vi kunne. Innstillingen var der. Vi prøvde og prøvde. Vi slo tilbake, men mistet poeng likevel. Sånn er fotballen, sier han.

Sekunder før han lå på ryggen ved sidelinjen, trodde Guardiola en svært komplisert kamp likevel skulle ende med seier. Crystal Palace ledet, takket være en scoring av tyrkiske Cenk Tosun i debuten fra start, frem til det gjenstod åtte minutter av ordinær tid.

City hadde stanget, de hadde fått et straffespark annullert av VAR, Kevin de Bruyne hadde truffet tverrliggeren med et frispark. Men det så ut til å løse seg.

Sergio Agüero scoret nemlig to mål på fem minutter, først i det 82. minutt, så i det 87. Guardiola slapp jubelen løs, men smilet skulle ikke vare lenge. For akkurat da klokken hadde passert 90 minutter, kom en ny smell.

les også

Derfor kan Solskjærs storkjøp fra Portugal gå i vasken

Fernandinho-selvmålet betyr at Manchester City roter bort to nye poeng i en Premier League-gullkamp som langt på vei ser avgjort ut.

– Jeg vet ikke om jeg kommer til å se kampen, sier Guardiola om søndagens kamp mellom Liverpool og Manchester United.

– Kanskje jeg ser Sheffield United i stedet, sier City-sjefen, som fra før har innrømmet at det er «urealistisk» å ta igjen Liverpool denne sesongen.

PS! Arsenal tok ledelsen mot slutten av første omgang hjemme mot Sheffield United, men slapp inn like sent i den andre og tapte poeng på hjemmebane igjen. Joshua Kings Bournemouth gikk på en sur smell borte mot Norwich, etter at kaptein Steve Cook lagde straffespark og ble utvist etter en spektakulær hands.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool33292272254789
2Manchester City33213981344766
3Leicester City33177963313258
4Chelsea331761060441657
5Manchester United331510856332355
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League
 2. Manchester City
 3. Crystal Palace FC
 4. Liverpool FC

Flere artikler

 1. Brennhet Agüero kom inn og reddet City fra nytt poengtap

 2. Agüero fortsetter vanvittig statistikk – Guardiola med Premier League-rekord

 3. City herjer ti dager før de møter Liverpool: Knuste Burnley

 4. Liverpool sikret ligagullet uten å spille

 5. Vant prestisjekåring – Citys toppscorer på vei tilbake

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder