NY KLUBB: Kristoffer Askildsen poserer med Sampdoria-drakten. Foto: Sampdoria

Stabæk-talent signerte for Serie A-klubb

Kristoffer Askildsen (19) blir lagkamerat med Morten Thorsby (23) i Italia.

Midtbanespilleren, som fikk sitt Eliteserie-gjennombrudd for Stabæk forrige sesong, har signert en 4,5-årskontrakt med Sampdoria.

Det bekrefter den italienske klubben, som ligger på 16. plass i Serie A.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Bærumsgutten har fått draktnummer 16 og går inn i førstelagstroppen.

– Planen er å trene med A-laget og bygge meg selv opp på veien til å bli en bedre spiller. Jeg skal få muligheten når de og jeg føler jeg er klar, forklarer Askildsen til VG.

– Kan det bli minutter i Serie A denne sesongen?

– Det stresser jeg ikke med. Jeg er veldig fornøyd med prosjektet og hvordan de ser på meg som spiller. Det er et bra steg for meg.

Askildsen scoret det første målet da Stabæk feide over Mjøndalen i november:

Han signerte kontrakten sin med familien til stede samt agent Mike Kjølø, som representerer spilleren sammen med Morten Wivestad gjennom agentfirmaet Keypass.

– Jeg er storfornøyd med at de har funnet denne muligheten for meg, sier 19-åringen, som har blitt en del av en klubb med et godt rykte på seg for å foredle og videreselge unge spillere.

Det siste året har de solgt spissen Patrik Schick til RB Leipzig og midtstopperen Joachim Andersen til Lyon. Sommeren 2018 solgte de midtbanespilleren Lucas Torreira til Arsenal for over 250 millioner kroner. Året før solgte de stopperen Milan Skriniar til Inter for over 300 millioner kroner.

I Sampdoria får Askildsen en managerlegende som sjef: Claudio Ranieri, som blant annet har ledet Leicester til et sensasjonelt Premier League-gull i 2016.

– Det er en veldig stor bonus med alt det han har oppnådd. Han var trener i England og snakker sikkert litt greit engelsk. Det hjelper nok i starten, sier Askildsen.

Han blir også lagkamerat med Thorsby, som har etablert seg i startoppstillingen de siste månedene.

– Vi har mer eller mindre gått samme vei fra Heming til Stabæk og ut i Europa. Morten vet hvordan det er her. Det er greit å ha en jeg kan støtte meg på, sier Askildsen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder