Liverpool-oppvisning i én omgang: - Vi må være fornøyd

(Liverpool-Porto 2–0) Liverpool har et bein i semifinalen i Champions League etter en overbevisende seier mot Porto. - Vi må være fornøyd, sier kaptein Jordan Henderson.

– Vi ville score ett eller to mål til, men det lot seg ikke gjøre. Vi skapte ikke så mye i 2. omgang, men vi må være fornøyd med å ta med oss en 2–0-ledelse til Portugal, sier Liverpool-kaptein Jordan Henderson.

– Vi holdt nullen og scoret to mål. Vi får ta med oss det, lød oppsummeringen til Virgil van Dijk til BT Sport. Nederlenderen hadde allerede begynt å tenke på neste kamp, mot Chelsea til helgen.

Før det var spilt fem minutter var det Naby Keïta som var litt heldig med en avslutning som gikk via en Porto-forsvarer og helt opp i hjørnet til en utspilt Iker Casillas.

Roberto Firmino var servitør før han gjorde et av sine enkleste mål etter et klasseangrep av Liverpool 20 minutter senere. Jordan Henderson spilte fri alltid offensive Trent Alexander-Arnold som serverte brassen der han sto alene på bakerste stolpe. I farten kunne det se ut som offside, men det VAR mål.

VAR-systemet måtte i sving noen minutter senere. En klossete boksing av keeper Alisson i andre enden endte i armen på Alexander-Arnold, men den situasjonen ble ikke vurdert som hands.

VG Live: Vi fulgte kampen i vårt livestudio

Mens Liverpool styrte det meste i den første omgangen, kom Porto mer med i de siste 45 minuttene i sin jakt på et bortemål. Sadio Mané, tremålscoreren da Liverpool forserte Porto-hindret i denne turneringen i fjor, hadde en ball i nota. VAR fastslo at Mané var hårfint i offside.

– Liverpool er favoritt

Den store sterke Porto-spissen Moussa Marega hadde et par-tre muligheter til å score, men misbrukte alle.

De siste 20 minuttene valgte Liverpool å spille mer på sikkerhet, og det så ut som de hadde gitt opp å jakte 3–0-målet i det som ble Jürgen Klopps 400. seier som manager i alle turneringer. Han har allerede rukket 111 med Liverpool.

Sjefen selv oppsummerte slik på pressekonferansen etter kampen:

– Det var en god kamp. Vi fortjente å vinne 100 prosent og scoret to flotte mål. Alt i alt var det en god prestasjon. Vi forsvarte oss godt da Porto hadde sine sjanser, sa Klopp.

På Anfield er Liverpool nå ubeseiret på 21 kamper i UEFA-turneringer med 15 seirer og seks uavgjorte.

– Det lever i neste kamp selv om Liverpool gjør jobben sin og er favoritt til å gå videre, fastslo TV 2-ekspert Petter Myhre.

I returen 17. april får Porto tilbake Pepe og Héctor Herrera som begge var suspendert på Anfield.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder