I KØBEN: Stein Chingen Haugan, som var keeper for Fredrikstad på 1970-tallet og står oppført med én U21-landskamp for Norge, møtte Erling Braut Haaland og hans far Alfie på Kastrup i 12-tiden fredag. Foto: Privat

Solskjær om Haaland-reise: – Han er på juleferie

Fredag morgen oppsto det rykter om at Erling Braut Haaland (19) og faren Alfie Haaland var på et Norwegian-fly fra Sola til Manchester, men Ole Gunnar Solskjær avviste at 19-åringen skulle besøke Manchester United.

  • Sindre Øgar
  • Arilas Berg Ould-Saada

Stavanger Aftenblad meldte om den mulige Manchester-reisen først, men det riktige skal være at han mellomlandet i København – på vei til ferie.

– Jeg tror ikke han er på vei hit for å være ærlig, ikke gjennom meg i hvert fall. Du vet at jeg ikke kommenterer andre lags spillere, sier Solskjær på en pressekonferanse på treningsfeltet Carrington fredag formiddag.

– Vel, han kommer ikke til Manchester. Jeg kjenner gutten og vennene hans og han er på juleferie. Du kan ikke fly hvor som helst, du må via, via, tillegger Solskjær.

Når han spørres for tredje gang om han skal møte Haaland, kommer det et klart «nei» fra Solskjær.

Flyet til Manchester skal ha lettet fra Stavanger lufthavn kl. 09.46, ifølge Aftenbladet. Nå heter det isteden i samme avis at «det viser seg nå at de to mellomlandet i København - og at de skal på juleferie.»

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær dro til østerrikske Salzburg, der Erling Braut Haaland holder til, fredag for en uke siden, noe VG har meldt tidligere.

– Han vet hva han har lyst til å gjøre, og han vet hva han skal gjøre, så jeg trenger ikke å komme med noen råd til noen spillere på andre lag, sa Solskjær da VG for noen dager siden spurte om han hadde noen råd til landsmannen.

AVVISTE HAALAND-VISITT: Ole Gunnar Solskjær på fredagens pressekonferanse på treningsfeltet Carrington. Foto: John Peters / Manchester United

19-åringen har vært brennhet den siste tiden, og Team Haaland har tidligere besøkt Dortmund og RB Leipzig. Leipzig-direktør Markus Krösche har bekreftet at klubben har meddelt hva de kan tilby Haaland.

les også

Kilder til VG: Forklaringen bak Haaland-bildet som gikk verden rundt

Haaland har banket inn åtte mål i årets Champions League-sesong, og har i tillegg 16 mål på 14 ligakamper. 19-åringen står også med fire mål i cupen. Totalen gjør 19-åringen ønsket i flere av Europas største klubber.

United gamle stjernespiss Dimitar Berbatov frarådet nylig Manchester United å signere Haaland.

– Haaland er god og han er fortsatt ung, han utvikler seg og kanskje kan han bli enda bedre. Men jeg har sagt mange ganger før at Martial og Rashford er de to spissene Manchester United må beholde. Jeg elsker dem, uttalte Berbatov til Sky Sports.

Manchester United spiller borte mot Watford førstkommende søndag.

Mer om

  1. Erling Braut Haaland

Flere artikler

  1. Opplysninger til VG: Haaland nær overgang

  2. Braut Haaland-bilde får nettet til å koke

  3. Opplysninger til VG: Solskjær møtte Haaland-leiren i Salzburg fredag

  4. Tysk storklubb bekrefter Haaland-tilbud

  5. Solskjær til VG om Haaland: – Han vet hva han skal gjøre

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder