HØYTFLYVENDE: Alex Iwobi feirer nok en Premier League-scoring foran Arsenal-fansen. Foto: Matt Dunham AP

Alex (19) er Arsenal-fansens nye kjæledegge

Stortalentet scoret igjen

City maltrakterte King & Co

(Arsenal – Watford 4-0) Stortalentet Alex Iwobi (19) var mannen – eller gutten – bak det aller meste da Arsenal holdt liv i gulldrømmen.

Publisert:

Den nigerianske kantspilleren fikk fornyet tillit fra start etter at han scoret sitt første Arsenal-mål i forrige serierunde. Han takket for tilliten med ny scoring og storspill.

– Alex Iwobi. Med 150 km/t inn i Arsenal-fansens hjerter, skriver TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund på Twitter.

LEST DENNE? Superspissen hinter om overgang – kobles til Manchester United

Tenåringen med nummer 45 på ryggen vippet først et presist innlegg på hodet til Alexis Sánchez, som riktignok trengte en retur fra keeper for å sette ballen i mål. Deretter var rollene snudd. Etter et praktangrep kunne Sánchez servere Iwobi, som bredsidet ballen i mål. I andre omgang var Arsenals heteste mann for øyeblikket bare et tverrliggertreff unna å bli tomålsscorer.

– Når man er ung drømmer man om dette. Det er som en drøm som blir virkelighet, sier Iwobi ifølge BBC.

Han får skryt av trener Arsène Wenger etter kamp.

– Iwobi er en kreativ spiller, og han scorer mål. Han er både midtbanespiller og spiss, så han kan være kreativ i pasningsspillet og han er bevegelig, sier Wenger til Sky Sports.

Iwobi er nevøen til Nigeria-legenden Jay-Jay Okocha, som blant annet spilte for PSG og Bolton rundt tusenårsskiftet. Onkel Okocha var raskt ute og gratulerte nevøen etter hans andre Premier League-scoring.

– Iwobi scorer igjen... Vet ikke hvordan jeg skal uttrykke følelsene mine nå... Bra gjort Alex, skrev han på Twitter.

SUR SPISS: Benteke forstår seg ikke på Klopp: – Selv min far var irritert

Innbytterne Joel Campbell og Theo Walcott fikk være med på moroa – førstnevnte serverte sistnevnte like før full tid.

4-0-seieren sender Arsenal opp på samme poengsum som andreplass Tottenham. Erkerivalen møter Liverpool senere lørdag. Arsène Wengers menn krysser fingrene for at Spurs og Leicester (møter Southampton søndag) snubler så de kan knappe innpå i gullstriden.

VG LIVE: Referater fra de seks 16.00-kampene

City-form før CL

Gullstriden er trolig tapt for Manchester City, men det stoppet ikke de lyseblå på besøk hos Joshua Kings Bournemouth.

Sergio Agüero og resten av stjernegalleriet gjorde kort prosess; allerede etter 19 minutter ledet de 3-0. Sluttresultatet ble 4-0.

Fernando åpnet ballet, Kevin De Bruyne feiret skadecomebacket med scoring, og Sergio Agüero punkterte det hele med en heading. Venstrebacken Aleksandar Kolarov pyntet på det med en kanonkule på overtid av andre omgang.

Joshua King startet for Bournemouth, men ble byttet ut allerede i pausen.

City møter PSG i Champions League på onsdag, og viste spennende tendenser før storkampen. Med 3-0-ledelse etter 18 minutter kunne Manuel Pellegrinis menn ta foten av gasspedalen og spare på kruttet til kvartfinalen.

Newcastle mot nedrykk

Den viktigste kampen som ble spilt lørdag ettermiddag, hadde ingenting å gjøre med toppstriden. Newcastle og Norwich møttes til en dramatisk nedrykksduell, og det var Alexander Tetteys lagkamerater som gikk seirende ut av den.

Newcastle trodde de hadde holdt liv i drømmen om å holde seg i Premier League da Aleksandar Mitrovic utlignet til 2-2 på straffe i det 86. minutt. Men svenske Martin Olsson ville det ikke slik, og avgjorde den elleville sluttspurten i det 90. minutt.

– Newcastle er et sterkt lag, så vi måtte jobbe hardt for det, men vi fortsatte å si at vi måtte holde det gående. Vi visste at det ikke var over og at vi kunne skape en sjanse til. Det var et bra mål og en god følelse, sier Olsson ifølge BBC.

Det betyr at Newcastle ligger seks poeng bak trygg plass i Premier League. Den tradisjonsrike klubben er på vei mot nedrykk.

Payet-magi med bismak

West Ham har, med unntak av Leicester, vært den store overraskelsen i toppen av Premier League-tabellen. London-laget var bare ett poeng unna en topp fire-plassering før runden, men klarte ikke mer enn uavgjort hjemme mot Crystal Palace.

Én mann har betydd ekstra mye for «The Hammers»: den franske midtbanespilleren Dimitri Payet. 29-åringen ble hentet fra Marseille i sommer og har blitt Premier Leagues ubestridte frispark-konge. Mot Palace limte han et så langt opp i krysset som det går an å komme – og fikk sosiale medier til å koke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder