MER BRÅK: José Mourinho har hatt en trøblete innledning på sesongen. Chelsea vant mot Maccabi Tel Aviv i Champions League, men ligger på 17. plass etter fem kamper i Premier League. Her er manageren før Europa-kampen onsdag. Foto: Glyn Kirk , AFP

Mourinho kan bli utestengt for kjønnsdiskriminering

Chelsea-manager José Mourinho (52) kan bli utestengt i fem kamper etter at en tilskuer har klaget ham inn for kjønnsdiskriminerende språk mot tidligere klubblege Eva Carneiro.

  • NTB

Artikkelen er over fire år gammel

Det engelske fotballforbundet (FA) melder i en uttalelse at det har mottatt en klage angående en hendelse i eliteseriekampen mellom Swansea og Chelsea 8. august, men forbundet vil ikke kommentere saken ytterligere nå.

Ifølge britiske medier plikter FA å innlede etterforskning etter å ha mottatt en slik klage.

FIFA reagerte: Fordømmer Mourinhos legebehandling

FAs regler fastslår at spillere og trenere kan bli straffes for støtende eller fornærmende språkbruk eller gester, og det er en minstestraff på fem kampers utelukkelse dersom skjellsordene er av for eksempel kjønnsdiskriminerende art.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KASTET UT: Eva Carneiro (til høyre) har trolig blitt fotballverdenens mest kjente klubblege etter bråket med Chelsea-manager José Mourinho. Foto: Ian Kington , AFP

Løp inn for å behandle Hazard

Mourinho kritiserte Carneiro da hun på oppfordring fra dommer Michael Oliver løp ut på banen for å behandle Eden Hazard da han lå nede med skade.

City-fansen mobbet Mourinho: – We love you, Eva!

Slik behandling betyr at spilleren må forlate banen før dommeren kan vinke ham inn igjen, og Mourinho hevdet at om Carneiro forsto seg på fotball så ville hun holdt seg unna siden Hazard var viktig for laget i hektiske sluttminutter.

Chelsea var allerede i undertall etter at keeper Thibaut Courtois ble utvist.

TV-bilder viste en opphisset Mourinho rope mot Carneiro mens han så på fra sidelinjen, og snakke til henne da hun kom tilbake.

Fjernet Carneiro

Etter kampen ble legen fratatt sine oppgaver med førstelaget, og hun har ennå ikke kommet tilbake til treningsbanen.

Behandlingen av Carneiro er blitt kraftig kritisert av mange, og FIFAs medisinske kommisjon ha satt saken på sin dagsorden for å understreke at en klubbleges hovedansvar er å passe på spillernes helse.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder