Knut Olav Rindarøy utvist i sluttminuttene.

Sander Svendsen traff stolpen.

Moldes første tap i gruppespillet denne sesongen.

SÅ RØDT: Moldes venstreback Knut Olav Rindarøy (30) fikk direkte rødt kort helt på tampen av kampen mot Fenerbahce. Foto: Svein Ove Ekornesvåg , NTB scanpix

Kan miste de gjenstående Europa League-kampene: - Dritkipt

MOLDE (VG) (Molde - Fenerbahce 0-2) Knut Olav Rindarøy fikk direkte rødt mot Fenerbahce. Det betyr at han mister siste kamp mot Ajax og kanskje de to kampene i første utslagsrunde.

  • Joakim Rødven

Artikkelen er over fire år gammel

Langt inne i overtiden, i det Knut Olav Rindarøy (30) selv beskriver som «et sekunds hodemist», fikk Moldes venstreback se det røde kortet etter at han plantet støvelen i brystet på Potuk.

– Jeg ble taklet og så blir det litt hulter til bulter, og jeg legger igjen en fot. Dommeren ser det og det blir et rødt kort, forklarer en fattet Rindarøy til VG.

– Det er det første røde korte mitt siden jeg har spilt i Molde, og jeg får nesten aldri gule kort heller. Jeg skal ikke stå og forklare noe som helst – det er rett og slett et sekunds «hodemist».

VG LIVE: Kampen minutt for minutt

Med andre ord vil venstrebacken miste den siste gruppespillkampen mot Ajax - i Amsterdam - om to uker. I tillegg kan han risikere å miste de to påfølgende kampene i utslagsrunden etter nyttår.

– Det er dritkipt, jeg kan ikke si noe annet enn det. Det var en kamp jeg hadde lyst til å spille og hadde sett frem til det. Det er kjedelig, sier Rindarøy til VG.

Slik gikk det i motsatt oppgjør!

– Men det kommer to kamper til etter det også, så jeg får be til gud at jeg får to kamper og ikke tre.

Stolpetreff

De to lagenes supportere konkurrerte intenst om å lage mest liv på tribunen både før og etter avspark, men på banen - hvor det teller mest - var det gjestene fra Tyrkia som trakk det lengste strået.

Molde-keeper Ethan Horvath (20) måtte i aksjon allerede før minuttet var spilt, men sisteskansen hadde ingen problemer med å slå ballen over buret sitt.

Enda nærmere var Molde da et hardt skudd fra Etzaz Hussain (22) ti minutter senere hadde god retning mot det nærmeste hjørnet, men lykken bar seg ikke og avslutningen ble blokkert ut til et hjørnespark.

Aller nærmest i det øsende regnet på Aker stadion før pausen var 18-åringen Sander Svendsen. Like etter at flere Fenerbahce-spillerne bortimot stod i kø for å score inne i Moldes 16-meter drøye fem minutter før hvilen, kontret blåtrøyene. Ballen havnet hos den unge Molde-spilleren, som banket ballen i treverket.

– Kampen ble som vi forventet; et godt lag som trykket oss bakover. Vi forsvarte oss godt, og red av den første stormen og hadde bra kontroll, oppsumerer Molde-trener Ole Gunnar Solskjær, som returnerte som trener for en drøy måned siden.

Artikkelen forsetter under bildet

NÆR SCORING: Sander Svendsen kunne ha sendt Molde i ledelsen i første omgang, men traff stolpen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg , NTB scanpix

– Detaljer avgjorde

Etter halvspilt andre omgang fikk derimot gjestene nok, og Hasan Ali Kaldirim fikk tiden han trengte for å sikte på pannebrasken til Fernandao, som enkelt kunne nikke ballen tilbake i det motsatte hjørnet bak Horvath.

I en kamp som fikk hele ni gule kort, i tillegg til Rindarøys røde, klarte Molde ikke å presse inn en utligning. I stedet ble det ett til i feil retning for Solskjær og co.

For seks minutt før full tid kom Fernandao seg alene med Horvath. Ballen gikk via Molde-keeperen, og over til Tufan som enkelt trillet ballen i et åpent mål.

Har du lest denne? Drømmestart for Solskjær

– Vi hadde et håp om at vi skulle klare å kontre bedre og spille ballen selv, men forholdene gjorde det vanskelig for dem, sier Solskjær, og viser til et ufyselig regnvær i Molde - hvor der blåste i kompassets retninger.

– Man så at ballen stoppa en del når vi førte ballen og pasningene kom ikke frem fordi den stoppet opp. Men vi skal slå fra oss i Amsterdam også vi, sier en ambisiøs Molde-trener.

Håper på engelsk mostand

Uansett resultat i Nederland vil Molde være videre som enten gruppevinner eller nummer to. Lag som Molde poentielt kan møte, om enkelte resultater går «rett» vei, er blant annet motstand fra Premier League.

Deriblant Solskjærs gamleklubb Manchester United - om de ikke tar seg videre i Champions League.

– Ja, vi får håpe det, smiler en energisk Solskjær, som kjapt stoppet opp VGs intervju for å ønske tidligere nabo og lagkamerat i Manchester, Nani, lykke til mot Celtic.

Også Rindarøy håper å kunne få måle seg med engelsk motstand i neste runde av Europa League, men han håper på et annet rødkledd lag.

– Hva skal jeg si? Jeg håper at vi møter et engelsk lag. Det har jeg veldig lyst til og det tror jeg alle guttene har lyst til egentlig.

– Jeg har så mange venner som er Liverpool-fan, så jeg håper vi møter dem, håper forsvareren.

En utfordring for Molde vil uansett å holde kampformen oppe, ettersom de nå tar sesongpause frem mot våren, mens mange andre europeiske ligaer bare er noen måneder inn i sesongen.

Rindarøy tror ikke det vil bli noe problem.

– Jeg tror Ole Gunnar (Solskjær) legger opp til en reise til Dubai, hvor vi skal spille mot best mulig motstand. Jeg tror Molde FK vil legge opp til et løp som gjør at vi vil være bra rustet til de neste kampene, spår venstrebacken.

Mer om

  1. Molde FK
  2. Europa League

Flere artikler

  1. Kong Daniel (40) av Celtic Park sendte Molde videre i Europa League

  2. Deila latterliggjort i Europa: – Vi vil slå tilbake

  3. Gulbrandsen fikk «ny kropp» – og ble raskere

  4. Deila: - Jeg er sikker på at jeg får tid til å snu dette

  5. Skotsk avis: Hevder Deila langet ut mot egne spillere i 40 minutter

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder