KLAR: Didier Deschamps, her under en treningsøkt i forkant av kvartfinalen mot Island, er forberedt på den islandske trusselen. Foto: Charles Platiau Reuters

Frankrike-sjefen er forberedt på Islands supervåpen

Island har scoret to mål etter lange innkast så langt i EM. Frankrike-trener Didier Deschamps (47) har tatt tiltak for å beskytte seg mot det spesielle angrepsvåpenet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Vi vet at de ofte bruker innkastene, med lange kast og tydelig definerte posisjoner som de gjentar i hver kamp. Vi har tatt tiltak for å begrense dem i denne delen av spillet. For når det er 30 eller 40 meter fra mål, er det som en dødball, sier Deschamps på pressekonferansen før søndagens kvartfinale mot EM-sensasjonen Island.

Les også: Eksperter raser mot stjernens suspensjon: – Forbanna tull

Vil ikke gå i Hodgson-fellen

Lars Lagerbäcks menn, som fortsatt er ubeseirede i mesterskapet, har scoret to avgjørende mål – mot både Østerrike og England – på nøyaktig samme måte: Langt innkast fra kaptein Aron Gunnarsson, stuss fra Kari Arnason, og scoring på bakerste stolpe. Mot Østerrike var det Jon Dadi Bödvarsson som avsluttet, mot England var det Ragnar Sigurdsson.

Deschamps, som ankom pressekonferansen på Stade de France i helikopter sammen med kaptein Hugo Lloris, er ikke den første som advarer mot det islandske genitrekket. Også Englands Roy Hogdson var bevisst over trusselen før sjokkexiten mot Island.

– De har allerede scoret på et langt innkast, så det er en advarsel til oss om at hvis vi ikke gjør hjemmeleksene våre og posisjonerer oss riktig, kan de score på den måten igjen, sa Hodgson, og det fikk han jammen rett i.

Lest denne? Pogba «franske finger »skaper storm i Frankrike

– Island har ikke stjålet noe

Men Deschamps understreker viktigheten av ikke å redusere Islands spill til kun å handle om lange innkast.

– De spiller ikke bare i luften. De har også store kvaliteter i spillet. De kan kombinere langs bakken med mange kvalitetsspillere, sier Deschamps ifølge L'Équipe.

Les også: Island er tømt for drakter: – En kollega solgte sin brukte drakt for trippel pris

På papiret er Frankrike – selv om de mangler både midtstopper Adil Rami og midtbanekriger N'Golo Kanté – storfavoritter mot lille Island. Men islendingene har allerede slått Østerrike og England, og spilt uavgjort mot Portugal, så Deschamps nekter for at det er mulig å undervurdere dem.

– Ikke i det hele tatt. Spillerne ser på kampene. De vet veldig godt at det ikke er tilfeldig at dette laget har kommet så langt. Bare det å kvalifisere seg til EM er ikke lett. Island har ikke stjålet noe, de har ikke ranet noen. Hvis de er i kvartfinalen, er det fordi de fortjener det, sier Deschamps.

VG-kommentar: «Et ufint angrep på Pogba»

Fredag var det høyreback Bacary Sagna som stilte til pressekonferanse. Manchester City-spilleren har ikke tenkt til å la Island-kampen bli Frankrikes siste i EM.

– Vi har våre mål. Vi vil gå hele veien. Vi kan gjøre det. Det vil være en fiasko å ryke ut i kvartfinalen. Det samme gjelder semifinalen. Vi har tro på våre kvaliteter, og jeg tenker ikke på tap. Jeg ser ikke for meg å reise på ferie så tidlig. Jeg ser bare for meg å gå hele veien. Ikke å skuffe det franske folk, sier Sagna ifølge RMC.

VG-spesial: Lag ditt islandske navn!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder