Viking stoppet Sogndals superrekke

SOGNDAL (VG) (Sogndal - Viking 1-2) Bjørn Sverrisson og Samuel Adegbenro sørget for at Sogndals rekke med kamper uten tap stoppet på 11.

  • Jørn-Arne Tomasgard
  • Hans-Kristian Rangnes

Artikkelen er over tre år gammel

For Viking feiet over et overraskende tafatt hjemmelag i søndagens oppgjør på Fosshaugane, og vant fullt fortjent etter spill og sjanser, selv om en sen scoring av Mahatma Otoo sørget for spenning på slutten.

– Det føles fantastisk. Det var en tøff kamp. Jeg kontrollerte ballen, det var ingen forsvarere foran meg, så jeg bare prøvde, sier Vikings Samuel Adegbenro om scoringen sin.

Sogndal hadde levert en imponerende rekke på 11 strake kamper uten tap før Viking var motstander. Ikke siden 2-0-tapet mot Brann i Bergen 23. april hadde Eirik Bakkes mannskap gått av banen uten poeng. Etter en sterk borteseier i Haugesund hoppet klubben opp på øvre halvdel av Tippeliga-tabellen.

Viking hadde kun tatt poeng i 2-2-kampen mot Odd sist helg i de siste tre kampene.

Men det ble tidlig klart at Viking ikke kom for å legge seg bakpå. Kjell Jonevrets spillere gikk ut i hundre og hadde full kontroll på et tafatt hjemmelag kampen gjennom.

– Vi spiller for dårlig i første omgang, vi får liksom ikke strukturene til å fungere. Men vi hever oss i annen omgang, sier Sogndals Ole Amund Sveen.

Uten fart på kantene

Sogndals faste kanter, Gilbert Koomson og Lars Christian Kjemhus, var begge ute med karantene. Det merket hjemmelaget. Den hjemvendte årdølen Henrik Furubotn spilte sin første kamp på Fosshaugane etter overgangen fra Bodø/Glimt. Han ble plassert på venstrekanten, mens Eirik Birkelund besatte høyrekanten. Med to spillere som liker seg best sentralt i banen, mistet hjemmelaget farten på kantene som har vært et varemerke denne sesongen.

– Klart det merkes når begge de faste kantspillerne våre var ute. Det var mange nye relasjoner i laget i dag, og det kladdet for oss. I annen omgang kom det seg noe, men alt i alt var det greit at Viking vant. Nå er det perfekt for oss å møte Rosenborg borte i neste kamp. Da kan vi spille med lave skuldrer og komme i utfordrerposisjon igjen. Det passer oss godt, sier Sogndal-trener Bakke.

LES OGSÅ: Midtbaneterrieren Sveen er blitt Sogndals poengsanker

Farten var det Viking som stod for. Både Samuel Adegbenro, Mathias Bringaker og Tor André Aasheim skapte store problemer for Sogndal.

Artikkelen fortsetter under bildet.

VIKING-SEIER: Det gikk hett for seg mot slutten, men Viking vant til slutt 2-1. Foto: Christian Blom NTB scanpix

Sverrisson gjorde 1-0

Adegbenro var farlig fremme ved to anledninger før pause. Først headet han hardt i 14. minutt, en heading Mathias Dyngeland i Sogndal-målet så vidt fistet over. Dyngeland var god igjen da Adegbenro skjøt lavt i hjørnet fra distanse i 33. minutt.

Bjørn Daniel Sverrisson ga Viking en fortjent 1-0-ledelse seks minutter før pause da han skjøt fra 18 meter. Ballen gikk via Sogndals Vegard Leikvoll Moberg og duppet ned i vinkelen til side for Dyngeland som så noe passiv ut for anledningen.

– Jeg følte jeg traff godt, så fikk den en touch i Sogndal-spilleren før den snek seg inn i hjørnet. En god følelse!, sier Sverrisson til VG etter sin fjerde seriescoring for sesongen.

Han følte Viking hadde kontroll på kampen.

– Etter første omgang var jeg sikker på vi skulle vinne. De kunne tatt med seg et poeng på slutten, men jeg var aldri veldig redd for at seieren skulle glippe.

LES OGSÅ: Hangeland flytter hjem til Stavanger og Viking

Adegbenro-perle

Annen omgang var knapt startet før Tor André Aasheim kom på et raid og la til Bringaker som fikk stå heilt alene og skyte på fem meter. Dyngeland holdt Sogndal inne i kampen med en god beinparade. Bringaker slo til med et brassespark rett etter - like utenfor.

Bringaker måtte vike plass for Patrick Pedersen da en knapp halvtime gjenstod, og spissreserven kom alene gjennom umiddelbart. Dyngeland var på hugget denne gangen også, og forstyrret slik at ballen gikk utenfor.

Sogndal-trener Bakke gjorde noen grep utover i kampen. Leikvoll Moberg måtte vike plass for spissen Kristian Fardal Opseth i pausen. Etter hvert måtte kaptein Rune Bolseth, en annen midtbanemann, ut for spissen Mahatma Otoo. Hjemmelaget klarte å karre til seg noe av spillet, men offensiven gjorde også at Viking fikk overganger.

Spenning på slutten

Samuel Adegbero kronet en god kamp da han dro seg fri og skjøt vakkert i hjørnet fra 18 meter til 0-2 ti minutter før slutt.

Mahatma Otoo sørget for litt spenning på slutten da han scoret minuttet før full tid, og Sogndal fikk tre overtidsminutter å gjøre det på. Otoo fikk en sjanse til, det samme gjorde Ramsland, men Viking sikret poengene.

Viking-trener Kjell Jonevret sier laget vil bruke kampen til å henge med i kampen om en plass blant de fire-fem beste.

– Vi har hatt et knalltøft juliprogram og bare spilt mot topplag. Vi fryktet at vi skulle havne bakpå i forhold til målsettingen om en plassering blant de fire-fem beste. Med tre poeng her er vi i alle fall med igjen, sier Jonevret.

– Det defensive er grunnstammen i spillet vårt, så har vi noen offensive spillere med x-faktor.

Mer om

  1. Viking FK
  2. Sogndal Fotball

Flere artikler

  1. Tomålsscorer Olsen: – Jeg ble lurt altfor lett

  2. Viking mistet seieren: – Stor fare for at vi rykker ned

  3. Billy McKinlay sliter mer og mer som Stabæk-trener: Bakke ventet bevisst med Otoo - til Stabæk-forsvarerne var slitne

  4. Viking mistet seieren: – Stor fare for at vi rykker ned

  5. Senket Odd på egenhånd: Frykter Viking-helten blir solgt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder