LSK gikk på mesterligasmell

UTRØSTELIG: Lene Mykjåland trøstes av kaptein Marita Skammelsrud Lund etter LSK tapte for Frankfurt i kveld. Foto: Jostein Magnussen , VG

Mykjåland tok til tårene

LILLESTRØM (VG) (LSK Kvinner-Frankfurt 0-2) Lene Mykjåland var så skuffet over tapet over Frankfurt at hun tok til tårene.

  • Jostein Magnussen

Artikkelen er over fire år gammel

2-0-tapet for Frankfurt ble så tøft at Mykjåland måtte trøstes av lagkaptein Marita Skammelsrud Lund etter 90 minutter på Åråsen stadion.

Etterpå slet hun med å sette ord på følelsene.– Det er en kamp jeg føler at jeg skal gjøre mer, være mer avgjørende og skal score mål, sier Mykjåland mens hun kjemper med tårene.

Målet hun snakker om var headingen hun hadde i det 52. minutt mens det fortsatt sto 1-0. Venstreback Marit Sandvei kom seg frem på kant og slo et perfekt innlegg til Mykjåland. Hennes hodestøt gikk like over målet til Desiree Schumann.

Brukte for lang tid

Rett etterpå punkterte Kerstin Garefrekes kampen og sørget for at det er fordel Frankfurt i mesterliga-returen om en uke.

– Jeg er skuffet over at vi ikke er bedre med. I dag var det ikke umulig å score mål på Frankfurt, men vi brukte for lang tid på å finne ut av hvor det er lurt å spille ballen. Det irriterer meg at vi ikke stoler mer på oss selv. Selv mot bedre motstand så må vi forsøke å slå de med å spille som vi er best til, og det gjør vi ikke i 1. omgang. Vi gjør ting som vi aldri har gjort før, sier Mykjåland til VG.

Hun har et poeng. Med Isabell Herlovsen ute med rødt kort og Mykjåland som vikarspiss mistet Lillestrøm for mye av kreativiteten på midtbanen i møtet med sist sesongs Champions League-vinner Frankfurt.

Det første møtet i åttedelsfinalen ble en nedtur for LSK-jentene. De første 45 minuttene var preget av dårlige valg, upresise pasninger og mange personlige feil.

VG Live Vi fulgte åttedelsfinalen mellom LSK og Frankfurt her

LSK-trener Monica Knudsen advarte mot to Frankfurt-spillere før åttedelsfinalen. Den ene, Kerstin Garefrekes, viste seg frem allerede etter 10 minutter på Åråsen stadion. Keeper Nora Gjøen var våken og fikk hindret scoring.

Ble utspilt

Hun rakk et par kvalifiserte redninger til den første halvtimen, før hun var utspilt. I 37. minutt fikk Mandy Islacker uhindret gå opp på bakerste stolpe og plassere ballen i hjørnet med hodet etter det som var et frispark fra egen banehalvdel som LSK aldri klarte å rydde unna.

Etter en 1. omgang hvor LSK hadde én sjanse, kom den andre store sjansen etter 52 minutter. Venstreback Marit Sandvei kom seg frem på kant og slo et perfekt innlegg til Lene Mykjåland. Hennes hodestøt gikk like over målet til Desiree Schumann.

Så fikk tyskerne en dobbeltsjanse før Kerstin Garefrekes plutselig fikk all den tid hun trengte og satte inn 2-0. Da var det spilt 54 minutter.Etter timen valgte LSK å flytte Lene Mykjåland ned på midtbanen, mens innbytter Emma Lundh tok spissrollen. Da var LSK plutselig til å kjenne igjen, men da var Frankfurt «forsynt» og kunne kontrollere ledelsen med to viktige bortemål.

Tyskerne ble minst ett nummer for stor for LSK i kveld og var enkelt og greit et bedre fotballag spiller for spiller.

Flere artikler

  1. LSK-treneren: – Får ingen bedre sjanse

  2. LSK-kvinnene kan slå ut fransk storlag: – Noe av det beste jeg har vært med på

  3. LSK kaller seg tidenes beste kvinnelag etter historisk «trippel dobbel»

  4. Kippe etter LSKs sliteseier: Fysisk er det neppe lag som er bedre enn oss

  5. Sjekk alle NISO-vinnerne: Ada Hegerberg ga vekk prisen sin

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder