KLAR FOR VÅLERENGA: Magnus Lekven har signert for Vålerenga frem til 2020. Foto: Solum, Stian Lysberg NTB SCANPIX

Lekven klar for Vålerenga

Vålerenga henter midtbanespilleren Magnus Lekven fra Esbjerg.

Publisert:

Han skrev fredag under en kontrakt som strekker seg til 2020 med Vålerenga. Dermed returnerer 28-åringen til norsk fotball etter fire år i Danmark.

Det bekrefter klubben på sin hjemmeside. Etter det VG erfarer betaler Vålerenga omlag 1,5 millioner kroner for midtbanespilleren.

- Det er veldig stort å være her. Jeg skal prøve å hjelpe laget så mye som mulig, spesielt ut av den situasjonen vi er i nå, og så blir det å bygge et topplag over tid, sier Lekven til VIFs hjemmesider.

LES OGSÅ: Deila klar for VIF

Lekven er født og oppvokst i Skien, og ble tatt opp til Odds A-lag av Arne Sandstø i 2005 fra egen juniorstall. Han fikk sin Tippeligadebut mot nettopp Vålerenga i seriefinalen i 2005. Sju sesonger i hvitt i Skien kulminerte i landslagsdebut og overgang til Esbjerg.

Lekven står med fire kamper for det norske landslaget, og var med å vinne den danske cupen i 2013. I den kampen ble han også kåret til kampens beste spiller.

– Tiden er inne for å returnere hjem til Norge. Det kom et fristende tilbud fra Vålerenga, sier Lekven til Esbjergs hjemmeside.

Etter det VG erfarer skal Lekven også ha vært ønsket tilbake i gamleklubben Odd, uten at spiller og klubb klarte å komme til enighet.

LES OGSÅ: Godsetunionen: – En stor ripe i lakken

Lekven blir dermed den andre spilleren som slutter seg til Vålerenga, som sikret seg Henrik Kjelsrud Johansen for en uke siden.

Magnus Lekven får draktnummer 8 i Vålerenga, og forventes å bli spilleklar til kampen mot Molde mandag 1. august.

KLAR FOR ENGA: Magnus Lekven. Foto: Anders Brohus AP

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder