REKORDGUTTA: Neymar (t.v.) og Kylian Mbappé hilste på hverandre under onsdagens PSG-trening. De er tidenes to dyreste fotballspillere. Foto: Christophe Simon AFP

PSG og Neymar får gjennomgå: – De tisser i bassenget

Her er fredagens oddstips

Pengefesten i Paris faller ikke i god jord hos det spanske fotballforbundet.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– PSG bare ler av Financial Fair Play, gjør de ikke? Vi har tatt dem i fersken i å tisse i bassenget. Neymar har gått ut på stupebrettet og tisset. Vi kan ikke akseptere dette, raser den spanske La Liga-presidenten Javier Tebas ifølge ESPN.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

Han reagerer på sommerens pengebruk i PSG, og nevner også Manchester City i sitt oppgjør mot det han mener er regelstridig overgangsaktivitet.

Denne sommeren har Paris Saint-Germain brukt nesten fire milliarder kroner på å sikre seg Neymar og Kylian Mbappé – sistnevnte i en meget spesiell og kreativ låneavtale som «lurer» systemet.

Manchester City har heller ikke ligget på latsiden de siste månedene. De har punget ut over 2,3 milliarder kroner for keeperen Ederson, backene Benjamin Mendy, Kyle Walker og Danilo, og midtbanespilleren Bernardo Silva.

Se Mbappé ydmyke fransk veteran:

– Økonomisk doping

La Liga-president Tebas mener PSG og Manchester City bør straffes for å ødelegge overgangsmarkedet gjennom statsfinansiert pengebruk med røtter i henholdsvis Qatar og Abu Dhabi.

– PSG og City, og tidligere Chelsea, har hatt penger som de ikke har generert selv, og har kunnet oppnå en fordel gjennom dette. Takket være oljepengene kommer de til å ta alle spillerne, og vi må beskytte oss, sier Tebas ifølge Sky Sports.

Spania-stjerne hylles: – Selv ikke Messi har vært i nærheten

Han beskylder PSG for å drive med «økonomisk doping».

– Vi vet at disse klubbene kjemper for å bli verdens største merkevare. Vi har studert inntektene deres fra sponsorer og så videre. PSG tjener mye mer enn Manchester United på sponsorer. Det er umulig. Det er økonomisk doping, sier Tebas.

Belgia-profil slår tilbake: – Jeg røyker, jeg drikker

Fredag bekreftet UEFA at de har åpnet en etterforskning av PSGs overganger denne sommer. Organisasjonen bekreftet samtidig at de ikke kommer til å etterforske Manchester City.

Det franske ligaforbundet (LFP) setter lite pris på kritikken fra sin spanske nabo, og gjør det klart gjennom en pressemelding:

– Vi fordømmer de fornærmende uttalelsene til La Liga-president Javier Tebas på det sterkeste. Disse uverdige uttalelsene er ikke på høyde med en så respektabel institusjon som det spanske ligaforbundet, skriver de ifølge L'Équipe.

UEFA-president Aleksander Ceferin mener fotballen trenger strengere økonomiske regler og vil verken utelukke lønnstak eller kortere overgangsvinduer.

– Financial Fair Play ble startet for å skape stabilitet i fotballen. Og det var en suksess. Men tidene endrer seg. Vi må tilpasse og modernisere regelverket, og vi må gjøre noe for å få balanse i konkurransesituasjonen, sier UEFA-presidenten ifølge NTB.

Vil du ha oddstips i videoform? Da bør du følge Tipster på Facebook.

VGs tips: Sjokkresultat

Fredag kveld får trolig vidunderbarnet Kylian Mbappé sin debut for serieleder PSG, som spiller borte mot tabelljumbo Metz. Ved første øyekast virker det som en lekende lett seier for pariserne, men det er en grunn til å tvile:

En rekke søramerikanske stjerner kom nemlig hjem så sent som onsdag kveld og torsdag, og trolig blir mange av dem spart her: Dani Alves (f), Thiago Silva (f), Ángel Di María (a), Neymar (a) og Edinson Cavani (a) er fem nøkkelspillere som ikke forventes å starte. I tillegg er Marco Verratti (mb) suspendert.

Det vil være et aldri så lite sjokkresultat, men vi føler oss i det eventyrlystne hjørnet og anbefaler følgende høyoddser: Uavgjort mellom Metz og PSG til 7,75 i odds. Kampen vises på Viasport+. Spillestopp er klokken 20.40.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder