SOMMERENS FØRSTE SIGNERING? Granit Xhaka (t.v.), her i duell mot Paul Pogba (t.h.) i fjor høst under en Champions League-kamp, virker å bli Arsène Wengers første Arsenal-signering for sommeren. Foto: Olivier Morin Afp

Britiske medier: - Xhaka formaliteter unna Arsenal-overgang

Arsène Wenger (66) ser ut til å ha sikret seg sommerens første signering, for ifølge britiske medier er Granit Xhaka (23) bare formaliteter unna å signere for Arsenal.

Artikkelen er over tre år gammel

BBC og Daily Mail er bare to av flere britiske medier som melder at en overgang for den sveitsiske midtbanespilleren er nært forestående.

– Klubbene er enige om en avtale som skal være verdt omkring 30 millioner pund (360 mill. kroner), melder BBC, og skriver at Granit Xhaka er flydd til London for å sluttføre kontraktsforhandlingene og gjennomføre den medisinske testen i løpet av helgen.

FÅTT MED DEG? Eks-Liverpool-manager bekreftet som Deilas Celtic-arvtager

Den sveitsiske 23-åringen, som kommer til å være svært sentral på Sveits' EM-lag, har tidligere uttalt at en overgang til England er en av drømmene hans.

– Å spille i Premier League er ikke et mål i seg selv, men en barndomsdrøm. Det er en drøm som kan bli til realitet, siterer Daily Mail midtbanespilleren på.

VG+: Stort EM-magasin (krever innlogging)

Xhaka var med på å lede Borussia Mönchengladbach til en imponerende 4. plass i denne sesongens Bundesliga, en plass som sikret tyskerne en mulighet til å kvalifisere seg til Champions League neste sesong.

Istedenfor å ta laget til nye høyder i Europa, ser imidlertid Xhaka ut til å forlate klubben til fordel for Premier League, akkurat som sin norske lagkompis Håvard Nordtveit.

For ikke lenge siden ble han bekreftet klar for West Ham, som kan bli å finne i neste sesongs Europa League - dersom Manchester United slår Crystal Palace i lørdagens FA-cupfinalen, vel og merke.

GOD FA-CUPFINALEGENERALPRØVE: Rooney endte måltørke

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder