Det norske fotballandslaget med pressetreff på hotellet dagen før den siste playoff-kampen mot Ungarn. Håvard Nordtveit. FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Nordtveit til West Ham: – Jeg hadde mange tilbud

Den norske landslagsmannen Håvard Nordtveit (25) skal spille for West Ham de neste fem årene.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det bekrefter West Ham på sine hjemmesider, og Bundesliga-spilleren selv overfor Haugesunds Avis.

Nordtveit flytter dermed tilbake til England, der han startet utenlandskarrieren for Arsenal i 2007.

Nordtveits kontrakt med Borussia Mönchengladbach går ut i sommer, og det har lenge gått rykter om at han skulle være klar for Premier League kommende sesong.

Les også: Nordtveit mener «luksusproblem» har satt ham på Norge-benken.

– Jeg hadde mange andre tilbud, både fra toppklubber i Tyskland og andre Premier League-klubber. Men jeg fikk en veldig god følelse da jeg var på besøk i London i vinter og møtte West Ham-manager Slaven Bilic. Det er alltid en risiko, men jeg er trygg på at jeg har gjort det rette valget, forteller Nordtveit til Haugesunds Avis.

Nordtveit kom til Arsenal allerede som 17-åring. Han lyktes ikke med å spille seg inn på A-laget der, men ble utlånt til både Salamanca, Lillestrøm og Nürnberg, før han i 2011 kom til Borussia Mönchengladbach, der rogalendingen har gjort stor suksess.

Håvard Nordtveit: Ba treneren om rollebytte i Tyskland

Han kommer til West Ham på free transfer.

FARGERIK: West Hams manager Slaven Bilic er ikke som andre Premier League-sjefer... Foto: John Sibley Reuters

– Det har alltid vært en drøm for meg å spille i Premier League, og nå får jeg muligheten til å gjøre det for West Ham. Jeg kan ikke vente på å komme i gang, sier han til West Hams hjemmeside.

– Dette laget har noe spesielt, en spirit som jeg kan passe inn i. Jeg vil jobbe hardt og forhåpentligvis vil jeg få noen fine øyeblikk i klubben, fortsetter Håvard Nordtveit.

Etter det VG forstår har landslagssjef Per-Mathias Høgmo i lengre tid kjent til Nordtveits overgang til engelsk fotball.

Les også: Høgmo omskolerer Nordtveit på landslaget.

– Jeg er en spiller som kan ha mange roller på banen, men jeg er norsk, så kanskje litt mer løping, taklinger og forsøke å fordele ballen, sier landslagsspilleren til West Hams hjemmeside.

– Jeg ser fram til å vise hva jeg kan, så forhåpentligvis kan jeg bidra til at West Ham presterer enda mer.

Til Haugesunds Avis sier Nordtveit:

– West Ham ønsker å bruke meg defensivt på midtbanen, enten alene som anker eller som en av to defensive midtbanespilleren. Men jeg skal også være et alternativ som stopper.

Hør mysteriet rundt Jørn Andersens Nord-Korea-jobb, hvordan Norges EM-tropp burde sett ut og hva i all verden hockeygutta mener med «naken i slottet» og liknende i vår nye podcast under!

Premier League

SVUTMP
1Liverpool27261064174779
2Manchester City27183668293957
3Leicester City27155754272750
4Chelsea2713594537844
5Manchester United27118841291241
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder