I DET GODE SELSKAP: Avaldsnes er klare for utslagsrundene i Champions League. Her jubler Elise Thorsnes (t.h) og Holmfridur Magnusdottir etter en toppseriekamp i fjor. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Avaldsnes til Champions League: – Håper på lettere motstand enn i fjor

(Avaldsnes – Spartak Subotica 2-0) Avaldsnes hadde kniven på strupen, og måtte slå serbiske Spartak Subotica. Det klarte de.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Dermed er de klare for 16-delsfinale i årets Champions League for kvinner.

I fjor møtte de mesterlaget Lyon (2-10 totalt). Nå kan Elise Thorsnes tenke seg noe annet:

– Vi tar selvfølgelig den motstanderen vi får, men jeg håper på litt lettere motstand enn i fjor. Lyon i fjor var en stor opplevelse, men jeg skulle gjerne se det litt enklere, slik at vi har muligheten til å gå videre, sier Thorsnes til VG.

Høyt press

Scoringer fra Daiane og Chloe Logarzo sørget for at den norske toppserieklubben er klar for utslagsrundene.

Så du denne? Herlovsen: – Herrefotballen henger igjen på 1970-80-tallet.

– Vi gikk ut i høyt press. Alle var «på» fra start, og Spartak klarte ikke å spille seg ut, sier Thorsnes, som mener at Avaldsnes spilte en av sine beste kamper i 2017.

– Det føles som om vi har noe bra på gang nå.

Lillestrøm klare

Lillestrøm Kvinner var blant de 21 forhåndskvalifiserte lagene til utslagsrunden, og mandag, etter at de siste kvalifiseringskampene ble spilt, kan Norge nå smykke seg med to deltagende lag i den gjeve turneringens finalerunder.

Fikk du med deg? Måtte starte kronerulling for å spille Champions League

Avaldsnes er gjennom kvalifiseringen, som ett av de elleve lagene som nå har sikret seg en plass blant de 32 beste. 16-delsfinalen trekkes 1. september.

– Måten vi gjennomførte denne kampen på, gir forhåpninger, sier trener Per Inge Jacobsen til VG.

– Vi var veldig solide defensivt og skapte nok til å vinne med to mål. Det første er en dødball, det andre målet kommer på kontring.

Gruppevinner

Rogaland-klubben vant samtlige av sine kamper i kvalifiseringsgruppe ni. Den første endte med 2-1-seier over Breznica, før israelske Qiryat GAT ble nedsablet med hele 2–6.

Spartak Subotica vant i likhet med Avaldsnes sine første to kamper, og dermed ble det en ren gruppefinale på Gradski stadion i Montenegro mandag. Serberne ble et par nummer for små i den siste og avgjørende kampen. Spartak Subotica ble redusert til ti spillere like før full tid.

Leste du Roar Stokkes kronikk? «Jentene fortjener det beste»

Avaldsnes avanserer dermed som gruppevinner med ni av ni mulige poeng.

Avaldsnes stilte med følgende lag: Kathlynn Fraine – Ingrid Ryland – Andreia Rosa, Daiane, Gema Simon – Chloe Logarzo, Francielle, Meryll Abrahamsen – Emily Gielnik, Cecilie Pedersen, Elise Thorsnes.

I tillegg kom Nathalie Utvik, Hanna Dahl og Anna Jøsendal inn for det norske laget.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder