MED DE STORE GUTTA: Martin Ødegaard, her fra sommerens treningskamp mot Vålerenga, fikk sin La Liga-debut forrige sesong, men har ikke sluppet til på førstelaget denne sesongen. I morgen kan han få sjansen. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Ødegaard i Real Madrids tropp: – Han er i sin beste kampform

Fotballekspert Veland mener likevel nordmanne er inne for å «fylle opp»

Martin Ødegaard (17) er en av 19 spillere som er tatt ut til Real Madrids ligakamp mot Levante i morgen. Skadetrøbbel hos andre spillere pekes på som hovedårsaken.

Publisert:

Av: Jonas Wikborg og Herman Folvik

Tropputtaket bekrefter klubben selv på sine hjemmesider. Manager Zinedine Zidane kan imidlertid bare ta med seg 18 til bortekampen mot Levante, som for øvrig har avspark klokken 21.00, og hvem av de 19 som må bli igjen, blir endelig klart etter morgendagens trening.

Men mest sannsynlig er det én av de tre keeperne - og da tredjekeeper Yàñez - som må holde fortet i den spanske hovedstaden.

Ødegaard er én av 16 utespillere som er tatt ut.

SOLSKJÆR: - Blir ikke overrasket hvis Ødegaard vinner Champions League

Mangler A-lagsspillere

– Han er med i troppen fordi seks a-lagsspillere er indisponible. Sånn sett er han med på å fylle opp en 18-mannstropp, sier Viasat-kommentator og ekspert på spansk fotball, Petter Veland, til VG.

Gareth Bale, Karim Benzema og Luka Modric er blant de som er utilgjengelige for manager Zinedine Zidane i morgen.

– Så er det kampens liv som avgjør om han får varme opp og kanskje et lite innhopp. Det avgjøres også av kamputviklingen eller skader underveis, men i utgangspunktet er han ikke med for å spille, fortsetter han.

FEIRET ETT ÅR I MADRID: Dette sa ekspertene da - dette sier de nå

Veland forteller at Ødegaard har vist seg frem på trening og at 17-åringen har vært blant de to-tre beste spillerne på andrelaget til Real Madrid den siste tiden.

– Han har vært i sin beste kampform på lenge, sier Veland.

Manager Zinedine Zidane kjenner i hvert fall den unge nordmannen godt. Før Zidane tok over som manager for førstelaget til Real Madrid, ledet han Martin Ødegaard og Real Madrid Castilla.

FIKK DU MED DEG? Ødegaards 11 måneder under Zidane

DEBUT: Den 23. mai 2015 fikk Martin Ødegaard sin debut for Real Madrid. Da ble han byttet inn for selveste Cristiano Ronaldo. Foto: Daniel Ochoa De Olza , Ap

Der måtte den franske manageren til tider finne seg i å tåle sterk kritikk for måten han behandlet Ødegaard på, det til tross for selv å ha beskrevet Ødegaard som svært talentfull.

I morgen kan Martin Ødegaard få sin andre kamp for førstelaget til Real Madrid. Det er litt under ett år siden Ødegaard fikk sin debut og ble tidenes yngste La Liga-spiller for den spanske hovedstadsklubben.

DA MARTIN (16) BLE MARTIN (17): Ødegaards elleville år

Det er også - med unntak av sommerens sesongoppkjøring - alt han har fått spille på førstelaget. Én gang tidligere har han sittet 90 minutter på benken i løpet av et La Liga-oppgjør. Da fikk daværende manager Carlo Ancelotti kritikk for ikke å ha latt nordmannen komme til rette.

Ancelotti forlot managerstolen i klubben i fjor sommer, men Martin Ødegaard var «for ung» til å være en del av arvtager Rafael Benítez' planer for klubben. Siden fikk også Benítez sparken, og nå, på et skadeplaget Madrid-lag, har Ødegaards mulighet for A-lagsdebut under Zidane åpnet seg.

Den offensive midtbanespilleren har startet 22 kamper for Real Madrid Castilla denne sesongen og også blitt byttet inn to ganger. Han har fortsatt til gode å score for laget som ligger på 2. plass etter 27 runder og som stormer mot opprykkskvalik.

PS! Real Madrid ligger på en tredjeplass i La Liga, 12 poeng bak ligaleder Barcelona og fire poeng bak byrival Atlético. Forrige serierunde ble nettopp Atlético for sterke for Real Madrid og fansen ropte på klubbpresident Florentino Pérez' resignasjon.

EKSPERT: Tror han tester psyken til Ødegaard

Fått med deg VG Sportens nye podcast? Hør Ylvis' herlige beklagelse til Carlsen etter jakkestuntKommersielt samarbeid: Rabattkoder