Finjord: – Landslaget er ikke noe alderslag, men et lag for de beste

I CANADA: Silje Vesterbekkmo på vei ut av spillerbussen under en trening på Rockey Stone under VM i fjor sommer. Til venstre keeperkollega Cecilie Fiskerstrand. Bak kommer Anja Sønstevold. Foto: Berit Roald , NTB scanpix

Vraket landslagskeeper føler seg utsatt for aldersdiskriminering

Røas Silje Vesterbekkmo (32) mener Norge reiser til OL-kvalifiseringen neste uke uten sine to beste keepere. – Det er ingen tvil om at jeg hadde vært med hvis jeg var 23 år, sier keeperen.

  • Wegard Bakkehaug

Artikkelen er over fire år gammel

Onsdag meldte NFF at Norges førstemålvakt i en årrekke, Ingrid Hjelmseth, ikke rekker OL-kvalifiseringen grunnet skade. 35-åringen mener selv hun er spilleklar og føler seg vraket mens Cecilie Fiskerstrand (19), Kristine Nøstmo (22) og Josefine Ervik (21) utgjør keepertrioen. De har til sammen seks landskamper.

Trener Roger Finjord innrømmet senere overfor VG at Hjelmseth ikke hadde meldt forfall slik det først ble opplyst om i pressemeldingen fra fotballforbundet, men at det var landslagets medisinske apparat som hadde konkludert med at Stabæk-keeperen ikke rekker møtene med Sverige, Nederland og Sveits fra 2. til 9. mars i Rotterdam.

– Jeg syns uttaket er overraskede og merkelig. Så ærlig må jeg være. Hvis Ingrid er skadefri, er det et mysterium at hun ikke får være med. Rutinen hennes må være fin å ha der uansett om hun skal spille eller ikke, sier Røa-keeper Silje Vesterbekkmo til VG.

Bakgrunn: NFF mente Hjelmseth meldte forfall: – Jeg er spilleklar og har ikke meldt forfall

Fikk sjokk i Finjord-samtale

Hun var med til VM i Canada i fjor sommer og fremsto som et klart andrevalg bak Ingrid Hjelmseth, men da Roger Finjord i september tok ut sin første landslagstropp var Røa-spilleren utelatt.

IKKE MED: Ingrid Hjelmseth. Foto: Berit Roald , NTB scanpix

– Da Roger tok over fortalte han meg at jeg ikke kom til å bli tatt ut. Jeg fikk lettere sjokk, men beskjeden var at de skulle prioritere én rutinert og to yngre keepere og at de vurderte Ingrid som bedre enn meg. Det rimer dårlig med uttaket nå. En del har spurt meg om jeg er skadet eller har takket nei, forteller Vesterbekkmo.

På spørsmål om hvem hun mener er Norges tre beste keepere svarer Vesterbekkmo Hjelmseth, OL-kvalifiseringsklare Cecilie Fiskerstrand - og seg selv.

– Det er det ingen tvil om. Jeg føler meg ganske trygg på at jeg er bedre enn alle de tre som er tatt ut.

– Oppfatter du det som aldersdiskriminering?

– Det er det ingen tvil om at det er. Diskriminering er kanskje et sterkt ord da dette bare er fotball, men det er ingen tvil om at jeg hadde vært med hvis jeg var 23 år. Det vet jeg jo. Det er jeg helt sikker på.

Landslagstrener Roger Finjord svarer følgende konfrontert med dette, og da VG spør om Vesterbekkmo ville vært med i troppen om hun var 23 år:

– Ikke som førstekeeper. Vi gjør en sportslig vurdering, og den er ikke basert på alder. Landslaget er ikke noe alderslag, men et lag for de beste. Når en tredjekeeper skal være med, og Ingrid nå er skadet, kommer det inn et moment til som handler om utviklingsarena og muligheter for fremtiden.

Finjord forteller at med Hjelmseth ute, rangerer han Cecilie Fiskerstrand som den beste keeperen i Norge foran Kristine Nøstmo.

Les også: Keeperkrise for Norge: Hjelmseth mister OL-kvaliken

IKKE MED: Solveig Gulbrandsen. Foto: Marc Desrosiers , Reuters

Gulbrandsen: – Overrasket

Ingrid Hjelmseth skriver i en SMS til VG torsdag at hun ikke har mye mer å si enn i går, men at det viktigste for henne var å få frem at hun aldri hadde meldt forfall.

– Oppfatter du det som aldersdiskriminering at du ikke er tatt ut?

– Når det gjelder vurdering av ulike spillere i et uttak må du spørre han som tar ut troppen om det, skriver Hjelmseth.

Også Solveig Gulbrandsen ble utelatt da Roger Finjord tok ut sin første landslagstropp i fjor høst. To måneder senere fortalte 35-åringen at hun hadde fått beskjed om at hun var ferdig på landslaget.

– Jeg fikk også alderskortet mot meg, men jeg har allerede sagt en del hva jeg tenker om min siuasjon tidligere. Når det gjelder Ingrid vet jeg ikke nok om hennes skadesituasjon, men jeg tenker at hun kunne vært med. Også for å støtte den andre keeperen som eventuelt kom til å spille. Det kunne vært greit med rutine inn i det keeperteamet, sier Gulbrandsen til VG.

Veteranen, som skal være ekspertkommentator for Max under OL-kvalifiseringen neste uke, svarer slik på spørsmål om hvem hun mener er Norges tre beste keepere:

– Vesterbekkmo har vært andrekeeper. Jeg er ikke i tvil om at hun er god nok til å være blant de tre. Og Ingrid er god nok. En av de to burde kanskje vært med.

Flere artikler

  1. NFF mente Hjelmseth meldte forfall: – Jeg er spilleklar og har ikke meldt forfall

  2. Keeperkrise for Norge: Hjelmseth mister OL-kvaliken

  3. Stabæk-leder etter Hjelmseth-vraking: – Aldri hørt om noe lignende

  4. Gulbrandsen: – Det er nå eller aldri

  5. En av disse kan ta over for Finjord

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder