EN IVER ETTER Å SCORE: Hele Odds forsvarsrekke ble utspilt da Iver Fossum vakkert la på til 2-0 for Strømsgodset mot Odd. Keeper Sondre Rossbach kan ikke gjøre noe i denne situasjonen. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Godset-yndlingenes «internkonkurranse»: 17-17

Wikheim etter nytt Fossum-mål: Iver sier «Yes!» og koser seg

Duoen dominerer med scoringer og målgivende i Strømsgodset

DRAMMEN (VG) (Strømsgodset – Odd 2-1) Iver Fossum (19) og Gustav Mendonca Wikheim (22) har plaget motstanderforsvar i hele år. Men med Marcus Pedersen
(25) på plass gjør de det endelig på «Godset-måten».

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det mener iallfall Strømsgodsets suksesstrener Bjørn Petter Ingebretsen, som leder drammenserne fra seier til seier – til seier.

For selv om Buskerud-ballspillerne Wikheim og Fossum har scoret høyt, både på målpoengstatistikkene og børsene nesten hele sesongen, har de den siste tiden også blitt gode sammen og samtidig.

Les også: Årets spiller på VG-Børsen

– Det var mye en og en tidligere. De spilte for mye hver for seg. Det er jo hele tiden høyresiden vår – Vilsvik, Nana og Storflor – som har vært «relasjonssiden». Så jeg er veldig fornøyd med utviklingen til dem på motsatt, sier Ingebretsen til VG.

– Er enig i det. Vi er blitt litt mer samspilte, sier Iver Fossum, som sammen med Wikheim og Marcus Pedersen fikset fredagsunderholdningen på Marienlyst med 2-0 over Odd.

Først trakk Wikheim opp et angrep på venstresiden, trillet til Iver Fossum, som fintet Odd-stopper Lars-Kristian Eriksen og litt ufrivillig overlot ballen Marcus Pedersen.

Tok Odd på hurtige angrep

Godsets hjemvendte angrepsess bredsidet inn sitt syvende mål på åtte Tippeligakamper etter fiaskoen i Brann. Hjemmelagets nye, «gylne triangel» fortsatte på den måten:

De gikk rett i angrep etter en Odd-offside på motsatt halvdel, Wikheim gikk ned langs vingen og traff Pedersen i et sedvanlig løp mot første stolpe.

Sistnevnte gjengjeldte forarbeidet fra 1-0 og hælflikket ballen til Fossum, som etter et signaturløp avsluttet rolig med bredsiden til 2-0.

19-åringen, stemplet av Odd-trener Dag-Eilev Fagermo som temposvak før matchen, satte dermed sin 11. seriescoring fra (stort sett) sentral midtbane denne sesongen.

Fossums 17. målpoeng (har også seks målgivende). Likt med kompis Wikheim (ni mål, åtte assist). Ikke ubetydelig – for duoen liker å konkurrere om hvem som har flest.

– Vi er tett på hverandre der og i kødder mye med det. Iver etter å ha scoret sier «Yes!» til meg og koser seg litt. Men det er bare moro når begge får det til, sier Wikheim over en pizzabit på vei ut av garderoben.

VG-statistikk: Poengkongene i Tippeligaen

19-åringen Fossum har vært midtbanespiller hele livet, men avslutter som en rutinert spiss.

Hyller Pedersens smartness

– En målsnik. Han er så rolig. Det er pasninger i mål, hele tiden, beskriver Wikheim.

TRESS I ANGREPSESS: Marcus Pedersen, Gustav Mendonca Wikheim og Iver Fossum etter sistnevntes scoring mot Odd fredag. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Han har farten og dribleferdighetene, Fossum er den elegante ballspilleren som alltid beveger seg – og foran mål har de fått selskap av en «kickbokser», som ifølge trener Ingebretsen fremstår mye mer proff og voksen enn tidligere.

Marcus Pedersen er fra Hamar, men er aldri så hjemme som når han er toppspiss i Strømsgodsets 4-3-3.

– Du tenker ikke at han er en sånn typisk smart spiller. Han er faktisk veldig lur. Så har du innsatsen hans, sier Wikheim.

En ny trio med publikumsfavoritter kan være skapt på «Gamle Gress», som spesielt under Ronny Deilas tid ble en av landets morsomste hjemmebane. Ikke minst takket være velspillende angrepsrekker.

Jo Inge Berget, Muhamed Keita, Ola Kamara, Øyvind Storflor, Stefan Johansen og Martin Ødegaard er eksempler på offensive spillere i mørkeblå drakt de siste sesongene som har vært garantister for at man sjelden har gått søvnig hjem fra Marienlyst.

Nå er det Wikheim, Fossum og Pedersen som får folk til å reise seg fra stolene.

– Det er det som skal være Godset. Vi skal være et relasjonslag, et offensivt lag, et overgangslag, sier trener Bjørn Petter Ingebretsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder