Leicester-sjefen til VG: – Ingen har råd til dem

Ranieri vil ikke sette en prislapp på superduoen

LEICESTER (VG) For fem år siden var de ikke gode nok til i det hele tatt å få spille i det profesjonelle ligasystemet. Nå gjør Riyad Mahrez (24) og Jamie Vardy (28) alle toppfotballens lover til skamme.

Publisert:

Leicesters superduo herjet med Chelsea og sendte Leicester til tabelltoppen 364 dager etter at laget lå desidert sist med bare 10 poeng etter 16 runder. I år står de med 35.

– Vi venter på at de skal begynne å tape, men måten de spiller på er fortsatt meget imponerende. Historien fortsatte. Hele laget var briljant. Laginnsatsen i Leicester gjør at de fortjener å være der de er, sier Frank Lampard i Sky Sports-studioet.

I presserommet sitter en smørblid Claudio Ranieri, gestikulerende på italiensk vis og ulastelig kledd i blå dress.

Leicesters kanskje største trussel nå er det som skjer om to uker. Januar-vinduet kan potensielt føre til at klubben mister sine største stjerner. Uaktuelt, mener Ranieri.

– Ingen har råd til dem. Jeg vil ikke sette en prislapp på dem, for kanskje vil noen by mer, sier han på spørsmål fra VG.

LES OGSÅ: Mourinho kaller Leicester-ballguttene en skam

Snakker om å unngå nedrykk

Han koser seg nå, det er det ingen tvil om, men vil foreløpig ikke sette seg høyere mål enn å unngå nedrykk.

– Vi viste fantastisk lagånd i dag, sier Ranieri der han sitter foran journalistene i presserommet på King Power Stadium.

– Vi trenger fortsatt fem poeng til. Når vi har 40 poeng, kan vi begynne å snakke, sier Ranieri, mens han gestikulerer på italiensk vis.

Han har bygget opp et lag bestående av spillere få hadde tro på. Som superduoen Vardy og Mahrez, som for fem år siden spilte amatørfotball i henholdsvis England og Frankrike. Nå herjer de i verdens største liga. Vardy står med 16 mål på 15 seriekamper, og slo tidligere denne sesongen Ruud van Nistelrooys rekord ved å score i 11 kamper på rad.

VARDYS VILLE HISTORIE: Barbråk, fotlenke og 7. divisjon

– Høy selvtillit

I går scoret han det første - assistert av Mahrez. Sistnevnte scoret nummer to.

– Jeg har høy selvtillit. Når du fortsetter å score, har målgivende, øker selvtilliten. Men jeg kan ikke slutte. Jeg må fortsette med dette, sier spilleren som scoret tre mål i forrige seriekamp mot Swansea.

Gårsdagens seier over Chelsea hadde en så nær perfekt kombinasjon av Leicester-ingredienser som du kan kommer:

• Toppscorer Vardy avsluttet sin én kamp lange «måltørke».

• Lagets kreative kraft, Mahrez, både scoret og slo målgivende pasning.

• Manager Ranieri fikk tatt hevn på José Mourinho.

Mourinhos forgjenger

Det var nemlig Ranieri som måttebøte med jobben da Roman Abramovic ville ha Mourinho til å lede London-laget i 2004. Kanskje førte Ranieris triumf i går til at det nå er Mourinhos tur til å måtte forlate Stamford Bridge (for andre gang, han fikk også sparken i 2007).

– Dette spørsmålet er alltid det siste dere stiller hver gang. Jeg vil bli i klubben, sier en tydelig oppgitt Mourinho, som gikk til kraftig angrep på spillerne etter tapet.

– De må ikke tro de er stjerner nå. Dette bør gå på stoltheten deres, det går i alle fall på min.

LES OGSÅ: Her er det utrolige Mourinho-intervjuet etter Liverpool-tapet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder