TV-DAME: Guro Fostervold Tvedten, her avbildet i forbindelse med en VG-reportasje i 2012.

TV-DAME: Guro Fostervold Tvedten, her avbildet i forbindelse med en VG-reportasje i 2012. Foto: Roger Neumann , VG

TV 2: Fostervold Tvedten sparket fra programlederjobb

Guro Fostervold Tvedten (41) har blitt sagt opp fra programlederjobben i Viasat.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det melder TV 2-programmet God Kveld Norge. Etter det de kjenner til skal Viasat og Fostervold Tvedten være uenige i om flere punkter i hennes arbeidsforhold. Derfor trekker TV-kjendisen sin tidligere arbeidsgiver også for retten.

MTG Norge, som eier Viasat, opplyser at de respekterer avgjørelsen om å ta konflikten til retten.

Les også: Forlot TV2 med vemod

Må nedbemanne

Administrerende direktør i MTG Norge, Trygve Rønningen, forteller at Fostervold mistet jobben som en del av selskapets nedbemanninngsprosess.

– Mediebransjen er i en stor omstilling og det betyr også nedbemanning. For oss så har det betydd et tredvetalls ansatte som måtte gå, og Guro er en av dem. Nå har arbeidslivet noen regler for hvordan man nedbemanner og de reglene mener vi at vi har fulgt. Alle har akseptert det opplegget vi har lagt fram, med ett unntak, sier MTG-toppen.

Det unntaket er altså Fostervold Tvedten, som nå ønsker å få prøvd saken sin for retten.

Fostervold Tvedten ønsker ikke å kommentere saken på det nåværende tidspunkt. I en sms til VG skriver hun følgende:

«Vi er uenige og midt i en prosess, derfor vil jeg ikke kommentere dette nå.»

Lørdag la hun ut en melding på sin Instagram-konto:

«Takk for alle meldinger. Dere er de beste!»

Les også: Discovery forsøkte å hente denne TV 2-profilen

Lang TV 2-karriere

41-åringen fra Molde, som er søsteren til den tidligere Molde-spilleren Knut Anders Fostervold, startet TV-karrieren som programleder og sportsanker helt tilbake i 1999. Den gangen for TV 2 hvor hun senere også ble utegående reporter.

Sammen med tidligere landslagskeeper Erik Thorstvedt ledet hun de daglige sendingene «EM-kveld fra Wien» under fotball-EM i Sveits og Østerrike i 2008. Fostervold Tvedten har også hatt ansvaret for «TV 2s artistgalla» og kanalens «fotballgalla».

Etter en periode der programlederen hadde hatt permisjon fra jobben i TV 2, og kun vært sporadisk på skjermen da hun blant annet bodde en periode i Spania, sa hun det var med tungt hjerte hun forlot kanalen våren 2012 til fordel for Viasat.

Profilen, som også har blitt kåret til en av Norges mest sexy kvinner av herrebladet Mann, har ledet kanalens Champions League-sendinger sammen med blant annet Jan Åge Fjørtoft og Rune Bratseth.

Gift med Tvedten

Hun er gift med håndballprofilen Håvard Tvedten, som spiller for den danske klubben Aalborg og lenge var en sentral spiller på det norske herrelandslaget i håndball. De to bor i Danmark, og har to barn sammen.

De to traff hverandre for første gang i 2005 under VM i Tunisia. Sommeren 2008 fridde han, og gråt en skvett da han fikk ja. I 2009 giftet paret seg i en 800 år gammel middelalderkirke på Veøy utenfor Molde.

Les også: Her får håndballstjernen trøst av kona

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder