Ellevilt straffedrama da ti mann-sterke Arsenal tok alle poengene

(Arsenal - Burnley 2-1) Oppgjøret mellom Arsenal og Burnley hadde alt - og tok fullstendig fyr på overtid.

Arsenal hadde en alle tiders mulighet til å innta 2. plassen på tabellen da Burnley kom på besøk; samtlige lag rundt dem avga nemlig poeng. Liverpool tapte for Swansea, Manchester United spilte uavgjort mot Stoke og Tottenham og Manchester City delte poengene i gårsdagens toppkamp.

Dermed kunne Arsenal kapitalisere og ta innpå serieleder Chelsea, som skal i aksjon mot Hull klokken 17.30. Den kampen kan du forøvrig følge her.

Arsenal har historisk sett god kontroll på Burnley, og vant 1-0 mot Sean Dyche & co tidligere denne sesongen - på dramatisk vis. Arsenal vant da etter overtidsscoring med hånden.

Arsenal tok alle poengene denne gangen også, nok en gang på dramatisk vis.

VG Live: Vi fulgte kampen her

London-klubben var ikke overraskende store favoritter til oppgjøret på Emirates, og det meste i første omgang handlet om hjemmelaget. Wengers menn skapte det meste, men klarte ikke å utnytte sjansene, og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Aksjonfylt andre omgang

Om ikke første omgang var allverden å skryte av, skulle det bli langt bedre i siste halvdel av oppgjøret. Etter hvilen Arsenal gikk rett i strupen på bortelaget som hadde mer enn nok med å forsvare seg. Både Nacho Monreal, Aaron Ramsey og Alexis Sanchez kom til gode muligheter tidlig i omgangen, men den forløsende scoringen lot vente på seg. Helt til en tysker involverte seg.

Les også: Robert Lewandowski ble historisk i Bayern-seier

I en cornersituasjon går Shkodran Mustafi i bakken, og alle rødhvite i London ropte på straffe, noe dommer Jon Moss ikke ga. Reprisene viste tydelig kontakt mellom Mustafi og Burnleys Andre Gray, men ingenting ble gitt. Tre minutter senere svinger Mesut Özil inn nok en corner, som Mustafi stusser i lengste hjørne.

På det tidspunktet tenkte nok mange at det var over, men så skulle Arsenal som så mange ganger tidligere gjøre det vanskelig for seg selv. Granit Xhaka skaffet seg marsjordre etter en sen takling på Steven Defour, noe han ble belønnet med direkte rødt kort for.

GJORDE DET VANSKELIG: Granit Xhaka fikk marsjordre i 2. omgang, og gjorde det vanskelig for lagkameratene. Foto: Dylan Martinez Reuters

– Litt strengt, meldte TV2 kommentator Endre Olav Osnes.

Burnley kom mer med i oppgjøret etter utvisningen, og plutselig var rollene reversert; pålutselig var det Arsenal som måtte fokusere på forsvarsspillet. Syv minutter ble lagt til etter at Burnleys Dean Marney måtte ut med båre, og to minutter inn i tilleggstiden fikk Burnley lønn for strevet. Innbytter Francis Coquelin klippet ned Ashley Barnes i feltet. Andre Gray satte straffen via Petr Cech og i mål.

Fått med deg? Omar Elabdellaoui klar for Hull

Det så lenge ut til å ende i uavgjort, men selv om kampen var langt inne i overtiden var ikke dramaet over. Arsenal-manager Arsene Wenger ble sendt på tribunen av dommer Jon Moss. Wenger følgte imidlertid ikke marsjordren, og fikk følge det påfølgende dramaet;

Seks minutter på overtid får Arsenal og Laurent Koscielny straffe. Alexis Sanchez gikk frem for å ta den, og Arsenals nummer syv var iskald.

Han sendte nemlig Emirates til himmels med en panenka.

Reprisene viser imidlertid at Koscielny sannsynligvis skulle vært avblåst for offside.

Wenger beklaget seg

– Vi fikk seieren til slutt, men det var selvfølgelig veldig vanskelig for oss. Vi klarte ikke å få mål nummer to, vi spilte med ti mann, og de spilte godt også, sa Wenger til etter kampen.

Franskmannen angret på måten han ble utvist på.

– Jeg så ingen forseelse som skulle gitt straffespark, men jeg skulle vært stille, og jeg beklager, selv om jeg var frustrert.

Burnley-manager Sean Dyche mente Arsenal-angrepet som ga det avgjørende straffesparket skulle vært avblåst for offside.

– Det var tøft for oss å tape kampen på den måten når det ikke ble blåst for offside, spesielt når vi møter en motstander som dette. Vi tar ingenting for gitt. Vi vet for tøff denne serien er, men vi er avhengig av at dommerne tar de rette avgjørelsene, sa Dyche.

Koscielny ble aldri avvinket for offside, og Arsenal tok dermed alle tre poengene, som betyr at de nå står med 47 poeng. Med dét klatrer de forbi erkerival Tottenham på tabellen og legger press på serieleder Chelsea som har én kamp til gode. Burnley ligger på 13. plass med 26 poeng.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder