MER Å JUBLE FOR?: Brann har fire av sine fem siste kamper. Vi blir ikke overrasket om de også vinner i Tromsø. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

VG tipper dagens kamper i Tippeligaen og 1. divisjon

Det startet med syv av 12 rette, forrige uke ble det åtte av 12 rette. For tredje søndagen på rad tipper vi de tolv kampene i Tippeligaen og 1. divisjon.

Artikkelen er over tre år gammel

Slik tror vi fotballsøndagen ender:

Viking – Haugesund B

Viktig står med ett poeng på tre hjemmekamper så langt denne sesongen, og har fortsatt ikke scoret foran eget publikum. Haugesund slo Viking 4–1 i en treningskamp i april, og vant også sist gang de gjestet Stavanger. Mark Dempseys menn har også imponert så langt denne sesongen. Til over fire ganger pengene er borteseier spennende her.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Les også: Får skryt av gamletreneren

Sogndal – Rosenborg B

Rosenborg er i kjempeform med seks strake seiere, og 13–1 i målforskjell på disse kampene. Seieren borte mot Tromsø sist satt langt inne, men kom til slutt. De har i tillegg fem strake mot Sogndal med 12–1 i målforskjell. Vertene har tre strake ligatap, hvor de kun har scoret ett mål. 1,50 for borteseier her er helt klart spillbart.

Start – Strømsgodset B

Start står med 22 Tippeliga-kamper uten seier, og får det ikke noe enklere mot Strømsgodset som kommer fra tre strake seiere. Godset har også vunnet de tre siste gangene de har gjestet Kristiansund, og de syv siste gangene de har møtt Start. Det er lite som tyder på at den rekken skal bli brutt her. 1,57 er oddsen for borteseier.

Se denne? 8 av 10 spillere sier ja til alkohol-skjenking på stadion

Tromsø – Brann B

Tromsø står med tre strake tap, og har kun vunnet én seriekamp denne sesongen. 1–12 i målforskjell på de siste tre kampene ser ikke bra ut. Brann på sin side har kommet inn i en fin flytsone med fire seiere på de siste fem kampene sine. Brann har riktignok ikke vunnet i Tromsø siden 2010. Den kjente Charles Reep-statistikken, Drillo flere ganger har omtalt, sier et lag som slipper inn fem eller flere mål sjeldent taper neste kamp. Det motbeviste Tromsø i fjor, da de tapte mot Vålerenga – etter 0-6-tapet mot Godset. Vi tror de avviker fra statistikken igjen. 2,70 er oddsen for Brann-seier.

Stabæk – Odd B

Stabæk har som ventet slitt med å følge opp den meget gode fjorårssesongen, og ligger nest sist i Tippeligaen med fire poeng etter syv serierunder. Nå kommer medaljekandidat Odd på besøk. Gjestene tapet mot Lillestrøm sist, men har ellers virket solide denne sesongen. Odd har vunnet de fem siste gangene de har gjestet Stabæk. 1,90 er oddsen for Odd-seier.

Les også: Supertalentet ber om å bli skjermet

Hødd – Sandnes Ulf B

Hødd kommer fra cuptap mot Brattvag, og har fortsatt ikke vunnet en seriekamp i 2016. Hjemme har det riktignok blitt to poeng. Men Sandnes Ulf har virket solide i sesongåpningen med gode resultater mot Fredrikstad, Mjøndalen og borte mot Sandefjord. Laget er så langt ubeseiret, og virker for øyeblikket som det mest stabile laget av opprykkskandidatene. 2,20 er fin-fin borteodds.

Jerv – Strømmen U

Jerv har fått kjenne på den tøffe andresesongen. Laget er allerede slått ut av cupen, de tapte 0–5 mot Kongsvinger sist, og har ikke vunnet siden åpningskampen mot Ranheim. Strømmen venter fortsatt på sesongens første seier i serien, men har kun tapt mot Sandefjord. Poeng mot Fredrikstad og Mjøndalen er sterkt. Vi synes 3,25 for uavgjort i en åpen kamp er spennende.

Mjøndalen – Levanger H

Levanger topper OBOS-ligaen med fire seiere på fire kamper. Det er meget sterkt. Men laget røk ut av cupen mot Stjørdals Blink i midtuken, og vil nok få det tøffere utover i sesongen. Det motgangen kan starte i Mjøndalen. Vertene har ikke hatt noen kjempestart på sesongen, og har ikke fått den nye spillende stilen til å sitte helt ennå. Men de viste tendenser hjemme mot Kristiansund, og er de på det nivået igjen kan det slå serielederen her. 1,80 er noe snaut, men vi gir vertene et knepent tips.

Les også: Ny Mjøndalen-smell

Ranheim – Kongsvinger B

Ranheim har spilt én hjemmekamp og tre bortekamper så langt denne sesongen. Seks poeng er godkjent. Kongsvinger har etter tapet mot Åsane i serieåpningen vunnet to og spilt uavgjort borte mot Hødd. Et oppgjør som på forhånd ser åpent ut. Dette er to lag som trolig blir å kjempe om kvalifiseringsplass denne sesongen. Ranheim rotet bort seieren borte mot KFUM og røk ut av cupen mot Nardo i midtuken. Med det utgangspunktet prøver vi oss med en borteseier til småpene 3,30 i odds.

Åsane – Bryne H

Begge oppgjørene mellom disse to lagene forrige sesong endte uavgjort, og dette er to lag som trolig kommer til å kjempe på nedre halvdel av tabellen denne sesongen. Begge lagene slet i cupen, Bryne ble slått ut, mens Åsane gikk til slutt videre. Gjestene har variert stort denne sesongen, mens vertene har prestert omtrent som forventet. Vi prøver oss med et spill på Åsane på Myrdal gress til 2,10 i odds.

Raufoss – Ull/Kisa U

Et spennende oppgjør mellom to nyopprykkede lag. Ull/Kisa står fortsatt uten seier denne sesongen, mens vertene slo Bryne 5–1 sist hjemmekamp. Sist lagene møttes i en offisiell kamp var i 2010, det endte uavgjort. Det synes ikke vi virker altfor usannsynlig her heller. Uavgjortoddsen er 3,25.

KFUM – Kristiansund U

KFUM har vist seg som et lag det skal bli vanskelig å slå denne sesongen. Sist slo de tilbake i sluttminuttene og snudde 1–2 til 3–2 mot Ranheim. Kampen før spilte de 1–1 borte mot Jerv. Kristiansund kjempet lenge om opprykk forrige sesong, men det ble med forsøket. Har fått en god start på årets sesong, og har vunnet de tre siste kampene sine. Blir favoritter her, men vi velger likevel å prøve oss på et uavgjortspill til 3,00 i odds.

Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder