EN DEL AV ELITEN: Moldes Harmeet Singh og Vegard Forren i duell med Rosenborgs Mike Jensen i seriekampen fra mai.
EN DEL AV ELITEN: Moldes Harmeet Singh og Vegard Forren i duell med Rosenborgs Mike Jensen i seriekampen fra mai. Foto: Ned Alley NTB scanpix

Tippeligaen får nygammelt navn: Eliteserien

FOTBALL

Siden 1990 har det offisielle navnet på den øverste norske fotballdivisjonen vært Tippeligaen. Fra 2017 blir navnet Eliteserien.

Publisert: Oppdatert: 19.08.16 21:27

Det ikke veldig kontroversielle navnet ble nylig godkjent av Norsk Fotballforbunds styre og skal være kommunisert til klubbene, men administrerende direktør Leif Øverland ønsker ikke si noe om hva toppdivisjonen skal hete før det blir lansert i forbindelse med Odd – Vålerenga i Skien søndag 28. august.

Fredag kl. 19.00: Følg Vålerenga – Bodø/Glimt her!

Men han bekrefter at det har vært tre navn i en slags finale etter at en rekke personer har kommet med innspill og synspunkter.

– Eliteligaen, Superligaen og Eliteserien. Det har vært en bred prosess med mange forskjellige grupper involvert, opplyser Øverland til VG.

Eliteserien er tilbake

Flere medier, deriblant VG, omtalte lenge Tippeligaen som nettopp Eliteserien. Etter hva VG erfarer blir altså dette også det offisielle navnet fra neste sesong.

– Det er ikke navnet som er viktig, men innholdet, melder Leif Øverland.

– Betyr dette at norsk fotball ikke har fått gode nok «bud» eller ikke har funnet den rette sponsoren som kunne fått merkenavnet som en del av liganavnet?

– Tankesettet har vært motsatt. Ved å eie sitt eget produkt og liganivå, så kan man ved langsiktig og god jobbing fra klubbene, ligaen (Norsk Toppfotball) og Norges Fotballforbund øke verdien. Det er derfor de fleste bedrifter og ligaer ute i Europa eier sine egne merkevarer. Men det betyr ikke at vi ikke skal ha en generalpartner på øverste nivå, pluss flere partnere, svarer sjefen i Norsk Toppfotball.

Jobber med Norsk Tipping

Han legger ikke skjul på at han håper Norsk Tipping blir med videre som denne generalsponsor, slik de har vært i en årrekke, selv om norsk toppdivisjon ikke vil hete Tippeligaen lengre.

– Det er ingen tvil om at vi ønsker Norsk Tipping videre. De er positive, vi har gode samtaler og har allerede avtalt de to neste forhandlingsmøtene, sier Øverland.

Her kan du lese mer om