Jönsson anker karantene

Stabæk-treneren ilagt én kamps karantene

(VG Nett) Stabæk må klare seg uten trener Jan Jönsson (49) på benken under lørdagens bortemøte med LSK på Åråsen dersom ikke svenskens anke går gjennom.

Artikkelen er over ti år gammel

Svensken ilegges én kamps karantene etter hendelsen i hjemmekampen mot Tromsø søndag.

- Siste ord er ikke sagt. Vi kommer til å anke avgjørelsen og gå videre med saken torsdag morgen. Jeg ser ingen logikk i denne straffen, sier Jönsson til NTB.

VG Nett-leser:Det er stygt å peke.Diskuter her!

Jönsson forlot sin tekniske sone for å reagere mot Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo, som han mente opptrådte provoserende mot ham. Deretter ble han sendt opp på tribunen.

VG LIVE:Se Jönsson bli sendt på tribunen!

Disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund har på grunnlag av dommerens utvisningsrapport og klubbens forklaring bestemt seg for at Jönsson må sone én kamps karantene.

Les også:Jönsson: - Høgmo skjelte og pekte på meg

Det betyr at Stabæk-treneren lørdag ikke kan oppholde seg på eller ved benken. Jönsson får heller ikke kommunisere med laget eller andre i støtteapparatet underveis.

- Jeg fikk min straff da jeg ble sendt på tribunen mot Stabæk. Jeg ble kraftig provosert og forlot det som heter min «tekniske sone», men jeg skjelte ikke ut noen, verken spillere, dommere eller motpartens trener.

Nyhet:Meld på ditt lag i VG Manager!

Per-Mathias Høgmo og Jan Jönsson snakket ut tirsdag og forteller at de har lagt saken bak seg. Stabæk-treneren presiserte samtidig at han ikke følte han fortjente straff.

- Jeg tar ikke en karantene for dette på en grei måte, nei. Og jeg er sikker på at NFF tror på forklaringen min, sa Jönsson i dagens VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder