STORTALENT: Birkir Bjarnasson (t.v.) burde ha avgjort for Viking på Hamar. Her er 17-åringen i duell med Ham-Kams Tommy Øren. Foto: Scanpix

Snublet fra drømmedebut

HAMAR (VG Nett) (Ham-Kam-Viking 0-0) Birkir Bjarnason (17) fikk sjansen fra start for Viking i seriepremieren mot Ham-Kam. Men den unge islendingen snublet fra heltestatus da han kom alene med keeper.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

VG Nett LIVE!Referat og bilder

Tabellkonk.:eld deg på her!

Det var spilt 52 minutter på Briskeby da Viking kontret og Alexander Ødegaard spilte Bjarnson alene igjennom. Men da han skulle sette fart mot målet til Ivar Rønningen snublet 17-åringen i ballen og stoppet helt opp. Flere Ham-Kam-forsvarere kom imellom og avslutningen som til slutt kom fra Bjarnason gikk utenfor.

- Uff, det var dårlig. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men jeg mistet kontrollen på ballen, sier Bjarnason til VG Nett etter kampen.

Den høyre kantspilleren rev seg i håret da han skjønte at han hadde misbrukt kjempesjansen til å score i sin eliteseriedebut.

Får skryt
- Det var vel en kombinasjon av dårlig bane og dårlig teknikk, oppsummerer Viking-trener Tom Prahl etter kampen på spørsmål om Bjarnassons mulighet.

Han er likevel påpasselig med å skryte av unggutten som har gode muligheter til å kapre plassen på Vikings høyrekant. Bjarnason har spilt de to siste treningskampene og altså dagens seriepremiere.

- Han er veldig komplett til å være så ung, og jobber knallhardt hele tiden. Han er god defensivt, skryter Prahl.

Bjarnason flyttet sammen med foreldrene fra Island til Norge som 13-åring, og er inne i sin andre sesong i Viking. I 2005 fikk han et innhopp i UEFA-cupen mot CSKA Sofia. Men selv om han er sterkt knyttet til Norge, kan vi bare glemme å få se Bjarnason med det norske flagget på brystet.

- Nei, nei - det skjer ikke, smiler han bestemt og forteller at han allerede har fått én kamp som innbytter for det islandske U21-landslaget.

HER GÅR DET GALT: Birkir Bjarnasson mister kontrollen og får aldri satt fart mot målet til Ivar Rønningen. Foto: Scanpix

Debuten var han brukbart fornøyd med tross missen, og nå er målet å få fast plass på medaljekandidaten fra Stavanger.

- Klart det, jeg har jobbet hardt for å komme dit jeg er nå og da blir målet å få fast plass.

Jevn 1. omgang
Fram til kanonsjansen hadde det vært jevnspilt på Briskeby. Markus Ringberg var nærmest scoring før pause, men Viking-keeper Anthony Basso fikk slått headingen fra svensken til corner.

For Viking var Alexander Ødegaard alene igjennom ti minutter før sidebytte, men Rønningen blokkerte med bena.

- Pasningen var litt for lang og jeg måtte avslutte med venstrebeinet istedenfor høyre. Derfor fikk jeg ikke skikkelig treff, forklarer Ødegaard som fortsatt ikke har scoret for Viking etter overgangen fra RBK.

Den siste halvtimen var det Ham-Kam som skapte mest. Basso ble blant annet satt på prøve da Rune Buer Johansen skjøt på et frispark fra skrått hold.

- Jeg sitter igjen med en grei følelse - uten å være helt fornøyd. Vi gjennomførte en bra 2. omgang, sier Ham-Kam-trener Frode Grodås etter at han var ferdig med sin første obligatoriske kamp.

Fornøyde med poeng
Kollega Prahl var tross alt bra fornøyd med å få med seg ett poeng hjem til Stavanger.

- Det er ikke så lett å komme hit i premieren. Det blir mye kriging og banen er vanskelig - sett i lys av det så er det bra med ett poeng, mener svensken.

Han får støtte av Ragnvald Soma som gjennomførte sin første skikkelige kamp etter overgangen fra Brann.

- Ham-Kam spilte som forventet og jeg synes vi kjempet bra. Ett poeng er greit, men jeg er litt skuffet over at vi ikke greide å vinne, sier midtstopperen til VG Nett og konstaterer at samarbeidet med Peter Abelsson stadig går bedre.

- Bare vi får flere treninger og kamper sammen blir dette veldig bra, slår Soma fast.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder