Nigerianerne holdt Haugesund inne i medaljekampen

(Haugesund – Sandefjord 2-0) Scoringer av Ibrahim Shuaibu (20) og debutant Anthony Ikedi (19) gjør at Haugesund holder kontakten i medaljekampen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Haugesund måtte vinne hjemme mot Sandefjord for å ha kontakt med Molde, Brann og Sarpsborg 08 i kampen om medalje. Og sør-vestlendingene fikk en drømmestart i Haugesund.

VG Live: Vi fulgte kampen her

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Kristoffer Velde (18) og Anthony Ikedi (19) fikk sine debuter fra start, og fant hverandre etter 15 minutter. En corner fra førstnevnte fant nigerianske Ikedi i boksen, som stanget inn 1–0.

– Jeg er godt fornøyd med kampen, sa 18-åringen, som omtrent kommer rett fra skolebenken. Han ga seg selv fire pluss i karakter etter én målgivende pasning på 1-0-scoringen.

– Den første tabben jeg gjør i år

Sandefjord-keeper Ingvar Jónsson kom aldri opp på corneren og ble stående i gjørma på Haugesund stadion mens ballen gikk i mål.

– Det er sånn som skjer i fotball. Jeg tror det er den første tabben jeg gjør i år. Jeg mistet benene under meg. Det er sånn som skjer, sa Jónsson til Eurosport.

Deretter skulle det meste før pause handle om målvakten i motsatt bur. Per Kristian Bråtveit spilte en bunnsolid omgang og var ene og alene grunnen til at Sandefjord, som var det førende laget, ikke hadde scoret.

– Det gir litt det å få noen redninger og ikke slippe inn tre mål, sa han til Eurosport i pausen.

Han måtte plukke tre baller ut av nettet i midtukekampen mot Vålerenga, noe som åpenbart lå i bakhodet på 21-åringen.

– Men nå skal jeg ikke «jinxe» noe her, for da slipper jeg vel inn tre i andre omgang, sa han til med et smil.

Så du? Så glad ble Ella (12) for Sandefjord-heltens drømmebeskjed

Straffebom

Etter hvilen tok Haugesund mer og mer over kampen og kunne gått opp til 2–0 etter 75 minutter.

På Haugesunds åttende corner tok Sandefjords Crescendo van Berkel et skikkelig tak rundt Tor Arne Andreassen inne i feltet. Dommer Dag Vidar Hafsås var god plassert og tok opp fløyten hurtig og pekte mot ellevemeteren.

Alexander Stølås gikk frem til krittmerket med sitt andre eliteseriemål for øyet, men det harde straffesparket ble reddet mesterlig av Jónsson.

Med fem minutter før slutt punkterte Haugesund kampen. Andreassen fant Ibrahim Shuaibu foran mål etter en kanonade mot Sandefjord-målet. Gjestene var ikke organisert og nigerianeren enkelt på til 2-0 på tampen av oppgjøret.

– For vår egen del var den fryktelig rotete, oppsummerte Sandefjord-trener Lars Bohinen til Eurosport, men lovet at laget fortsatt har masse å spille for de fem siste rundene av årets Eliteserie.

– Vi har en fantastisk mulighet til å sette klubbrekord på antall poeng og plassering. Så det er vi sultne på, selv om det kanskje ikke så sånn ut i dag.

Frykter fremmed kunstgress

Trener Eirik Horneland reiser til Molde neste helg og er godt klar over utfordringene som venter på kunstgresset på Aker Stadion.

– Vi må få bedre kontroll på kunstgress borte, der har vi hatt to dårlige kamper. Vi er ett av de bedre bortelagene denne sesongen, men på kunstgress har vi slitt, sa Horneland til Eurosport.

Seieren betyr at Haugesund kun ett poeng bak Brann (fjerdeplass) og to poeng bak Molde på medaljeplass, med én kamp mer spilt. De møter hverandre senere søndag kveld.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt25147454342049
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2511774334940
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder