Moldes Europa-drøm knust etter Keita-kanon: - Ikke flaks

Imponerende Stabæk-lag fester sølvgrepet

NADDERUD (VG) (Stabæk - Molde 1-0) Muhamed Keita (25) ble matchvinner etter en scoring som garantert er med i kampen om å bli årets mål i Tippeligaen.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det var Moldes siste sjanse til å henge med i kampen om plassene som gir spill i Europa neste år, men det var en energiløs og tam utgave av fjorårets serie- og cupmester som vikartrener Erling Moe sendte ut på Nadderud.

VG LIVE: Vi fulgte kampen direkte

Spesielt i første omgang så det ut som at moldenserne hadde torsdagens hjemmekamp mot Ajax i Europa League i bakhodet. Med seier der har MFK en alle tiders sjanse til å gå videre fra gruppespillet.

Les også: Molde sjokkerte Fenerbahce

Kanonscoring av Keita

Stabæk tok ledelsen etter 14 minutter på en fantastisk Muhamed Keita-avslutning. Ernest Asante skjøt først ballen i Joona Toivio, returen kom i en perfekt bue der 25-åringen klinket til på hel volley fra over 20 meter. Pang - rett i mål bak Ethan Horvath.

– Jeg har gjort det før, så det var ikke flaks, sier Keita til TV 2.

– Kommer det flere perler?

– Så lenge jeg spiller 90 minutter og holder meg unna skader, så ja, da kommer det flere slike, lover Keita.

Dessverre måtte en god Keita gå av banen minuttet før pause med det som kunne se ut som en strekk. Innbytter Yassine El Ghanassy var nær ved å øke ledelsen syv minutter ut i andre omgang. Belgieren dro seg fri med noen herlige vendinger, men skuddet gikk utenfor.

Etter 58 minutter var Luc Kassi enda nærmere. Ivorianeren dro seg fri på høyresiden, men avslutningen gikk i stolpen - og ut.

Kamara satte fart på Molde

Molde hevet seg da Ola Kamara erstattet Agnaldo, som ikke fikk til så mye mer enn et tverrliggerskudd etter 54 minutter, en drøy halvtime før slutt. Toppscoreren kom seg til et par brukbare sjanser, men klarte ikke å sette sitt 13. Tippeliga-mål for sesongen.

Stabæk kontrollerte inn seieren i sluttminuttene uten at Molde klarte å skape noe særlig. Med de tre poengene har Bærum-klubben nå tatt imponerende 50 poeng på 25 kamper. Det gir et snitt på to poeng per kamp.

Bob Bradleys overraskelseslag har nå en ledelse på fire poeng ned til Strømsgodset. Mye skal gå galt om det ikke blir sølvfest på Nadderud i november. Selv om toppscorer Adama Diomande er solgt, fremstår Stabæk fortsatt som et bunnsolid lag.

– Dio var veldig viktig for oss, for han var en spiss som scoret mål, konstaterer Keita.

– Men jeg utvikler meg ved å spille spiss, fortsetter han, og lover flere fine scoringer.

Bærumslaget har nå et solid grep om sølvet, men gullet virker å være litt for langt i det fjerne. Det er åtte poeng opp til RBK med fem kamper igjen å spille.

– Du vet aldri i fotball, men det skal jo være umulig. Hvis vi greier det, er vi glade for det, sier Keita.

Mens Molde må nyte Europa League-eventyret så lenge det varer. For det blir med all sannsynlighet ikke en ny sjanse neste høst. Med fem runder igjen er MFK nummer syv, åtte poeng bak Odd på fjerdeplass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder