Hallén snur - tar ikke gjenvalg som fotballpresident

Yngve Hallén stiller ikke som presidentkandidat for en ny periode, til tross for at han tidligere i høst var bestemt på det motsatte.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det skriver fotball.no lørdag formiddag.

Grunnen skal være at valget er til det beste for hans egen familie, ham selv, samt for Fotball-Norge. Det melder presidenten i dag, til tross for at han for knappe tre måneder siden var krystallklar på at han ønsket en ny periode som fotballens øverste sjef.

– Jeg kan bekrefte at jeg har en god dialog med Marianne (Brynildsen, leder for NFFs valgkomité), og at jeg har gjort det klart for henne at jeg ønsker å fortsette å gjøre en jobb for norsk fotball, sa fotballpresidenten til Dagbladet 2. september.

Nå har han altså gjort en kuvending, og i pressemeldingen forklarer han hvorfor.

– Mitt engasjement og hjerte for norsk fotball er og forblir stort. Selv om jeg også var svært usikker i sommer, valgte jeg likevel å meddele valgkomiteen i august at jeg sto til disposisjon om de ønsket det. Men i slutten av oktober ba eldstegutten Brage om en prat. Hans beskjed var ikke til å misforstå. Jeg ombestemte jeg meg vel endelig der og da, sier han.

VG har forsøkt å komme i kontakt med Hallén i dag, foreløpig uten å lykkes.

Les også: Tippeliga-opprør mot Hallén

Tøffe saker

Hallén har stått i en del stormer de siste årene. Blant annet sparkingen av daværende landslagssjef Egil «Drillo» Olsen, personalbehandlingen av Guttorm Dilling, som endte i rettssak, styremedlemmer som har trukket seg i NFF og nå sist bråket rundt FIFA.

– Det kan være tøft å stå midt i stormene, og av og til har kritikken føltes både urettferdig og unyansert. Samtidig – med fasiten i hånd – så er det selvsagt ting vi kunne og burde gjort annerledes. Som fotballpresident må du uansett være forberedt på å møte tøff kritikk. Det er en del av jobben. Og ville jobben blitt enklere med et EM-sluttspill? Åpenbart. Men et sluttspill ville ikke gitt mer tid med familien. Det er derfor jeg nå sier nei til gjenvalg, sier Hallén.

Kommentar: Et spørsmål om tillit - også for NFF

Når fotballtinget arrangeres våren 2016, har Hallén sittet som fotballpresident i seks år. Før han ble valgt inn som øverste sjef satt han som leder i Sogndal, og det var på NFFs ting i Sogn og Fjordane at han avslørte nyheten i dag.

– Det er Sogndal og fotballen i Sogn og Fjordane som har fostret meg som idrettsleder, og derfor føles det riktig for meg å meddele dem først. Jeg mener det også var rett å vente til etter play off-kampene og cupfinalehelgen av hensyn til norsk fotball, sier han.

Les også: Hallén beklaget Drillo-bråket

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder