SISTE KAMP I SARPSBORG: Aaron Samuel kom inn som innbytter 19 minutter før slutt da han avsluttet Sarpsborg-karrieren søndag kveld. Foto:Jon Olav Nesvold,NTB scanpix

Samuel tidobler lønna i kinesisk fotball

Sarpsborg-spissen flyr til Kina for å signere i dag

Aaron Samuel (20) kan le hele veien til Kina. I Sven-Göran Erikssons Guangzhou vil nigerianeren få meget godt betalt for å score mål.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Nicolas Anelka skal ha tjent rundt 1,5 millioner kroner i uka under sitt opphold i kinesiske Shanghai Shenhua, og selv om ikke det er snakk om slike elleville summer, vil Aaron Samuel få fylt opp lommeboka i sin nye klubb Guangzhou.

Etter det VG forstår har Samuel, som ikke har vært Sarpsborgs best betalte spiller, hatt en årslønn på godt under én million i Østfold-klubben.

Etter overgangen til Guangzhou kan 20-åringen vente seg en tidobling. Han er allerede enig med klubben om den personlige kontrakten.

- Det er en god avtale for meg, sier Samuel til VG og understreker at han ikke vil kommentere summer.

Tar med agenten

I dag tar spissen og agenten Atta Aneke den rundt elleve timer lange flyturen til Kina for å signere avtalen og gjennomføre den medisinske sjekken. I Guangzhou vil Samuel få svenske «Svennis» som trener og tidligere AaFK-spiss Abderrazak Hamed-Allah som lagkamerat.

- Jeg har ikke snakket med Hamed-Allah, men håper vi kan spille sammen på topp. Treneren har fortalt at han henter meg for å gjøre angrepet sterkere, sier Samuel.

Den tidligere Vålerenga-spilleren kom inn de siste 19 minuttene i 2-1-seieren over Bodø/Glimt søndag og fikk dermed tatt farvel med Sarpsborg-publikummet. Samuel kaller det en «fin avskjed» med trygge rammer i Sarpsborg. Hva som venter sosialt og sportslig i Kina vet han lite om.

- Det blir spennende. Jeg vet ingenting om ligaen bortsett fra at de spiller fotball. Det holder for meg, sier nigerianeren og smiler.

- Jeg håper å gjøre det bra i Kina og en dag komme tilbake til Europa. Kanskje ikke Norge, men til en enda større liga.

God avtale

VG skrev forrige uke at Sarpsborg får godt over ti millioner for å slippe Samuel. Det er gode nyheter også for Vålerenga som har krav på 25 prosent av overgangssummen.

- Vi har forståelse for at Aaron ønsket seg videre nå. Dette er et eksotisk eventyr for ham, og han blir stor stjerne i en stor klubb. Han kom til Sarpsborg for å utvikle seg og reise videre, men overgangen kom litt tidligere enn vi trodde. Vi hadde aldri solgt med mindre vi følte prisen var viktig, sier Sarpsborg-sportssjef Thomas Berntsen til VG.

Guangzhou R&F ligger på tredjeplass i den kinesiske ligaen. Abderrazak Hamed-Allah har scoret ti mål på ti kamper etter overgangen fra AaFK og er klubbens toppscorer. Onsdag møter kineserne tyske Hamburg i en treningskamp.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder