Tor Ole Skullerud var fornøyd etter nedsablingen av Sandefjord: – Mange som sprudla

Mohamed Elyounoussi med hat-trick

Bohinen etter åtte strake tap: – Det er klart vi er bekymret

MOLDE (VG) (Molde - Sandefjord 6-1) Molde gjorde som de ville mot Sandefjord, og hamret inn seks mål.

  • Martin Brøste
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det var et Molde-lag i lekehumør som inntok matta på Aker stadion. Sandefjord-spillerne ble tidvis gjort til statister mot et hjemmelag som skapte sjanse på sjanse. Moldenserne fikk inn seks mål bak Jakob Busk i Sandefjord-buret, men kunne også fått inn mange flere.

– Vi skapte mange sjanser, og det var mange som sprudla utover i kampen. Vi tok med oss selvtilliten fra Mjøndalen-kampen inn i treningsuka og til denne kampen. Det gjør med glad, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud til VG.

Best av alle var Mohamed Elyounoussi som satte inn sin sjette, sjuende og åttende scoring for sesongen.

– Det er gøy å score mål, men det er ikke noe jeg har fokus på. Det eneste jeg vet er at om jeg jobber steinhardt, så vil ting komme av seg selv, sier tremålsscoreren til VG.

VG LIVE:Slik var kampen!

Skullerud uenig med kritikerne

Mange har ment at Molde har vært i dårlig form en periode, men med to seire på rad, og 9-1 i målforskjell på disse kampene, ser det ut til at formen er i anmarsj i «rosenes by». Skullerud er ikke helt enig i den påståtte formsvikten til Molde.

– Jeg vet ikke hvorfor det har blitt sagt at vi har vært i dårlig form. Det har vært et kunstig forventningspress på oss. Jeg mener det har vært mye bra, selv om det har vært noen enkeltprestasjoner som ikke har vært bra. De som sier MFK har vært dårlig har ikke fulgt med i timen, mener Molde-treneren.

Likevel ligger gullrival Rosenborg fem poeng foran. De har i tillegg en kamp mindre spilt.

– De har tatt ekstremt mange poeng og har vært overbevisende. Det er imponerede. Vi skal henge på så godt vi kan, sier Skullerud.

Bekymret Sandefjord-trener

– Vi gjør feil inne på egen banehalvdel som Molde utnytter, er Sandefjord-trener Lars Bohinens enkle forklaring på tapet.

– Dere har åtte strake tap nå. Er du bekymret?

– Det er klart vi er bekymret. Samtidig jobber vi med en tro på å snu dette. Det skal vi fortsette å gjøre.

– Hva skal til for å snu den dårlige trenden?

– Vi trenger et resultat. Vi må karre til oss et poeng og bygge videre på det, sier Bohinen.

Molde åpnet best

Begge lag hadde hver sin sjanse før det første målet skulle komme. Etter tolv minutter vant Etzaz Hussain ballen i god posisjon. Han ga ballen til Sander Svendsen som sendte Martin Linnes gjennom. Fra skrått hold banket han til, og ballen gikk som et prosjektil bak Jakob Busk i Sandefjord-målet.

Like etter kunne Molde økt ledelsen, men trippelsjansen ble ikke omsatt i scoring. Molde fortsatte å pøse på framover, og var det klart beste laget i den første omgangen.

Likevel var det Sandefjord som fikk det neste målet. Etter 38 minutter skjøt Kjell Rune Selling fra utenfor 16-meteren, og traff stolpen. Ballen landet imidlertid rett i beina på Erik Mjelde, som fikk en enkel jobb med å sette inn 1-1.

«Moi»-trippel

Men gleden ble kortvarig. For bare to minutter senere gikk hjemmelaget nok en gang opp i ledelsen. Sander Svendsen satte fart mot Sandefjord-målet, og la ballen ut til Mohamed Elyounoussi på venstresiden. Han fintet vekk en mann, før han enkelt bredsidet inn 2-1 til Molde.

LEKTE: «Moi» setter inn 4-1, og fullfører sitt hat-trick. Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

Og bare et par minutter senere kom nesten en reprise på 2-1-scoringen. Denne gangen var det Ola Kamara som satte fart, men nok en gang fikk «Moi» ballen på sin venstreside. Denne gangen avsluttet 20-åringen på første berøring, og plasserte ballen enkelt i det samme hjørnet som det første målet.

Men Elyounoussi var ikke ferdig. Bare fire minutter ut i den andre omgangen satte han nemlig inn sin tredje scoring for kvelden. Harmeet Singh forsøkte seg med et langskudd, og Busk måtte gi retur. Der var «Moi», som enkelt kunne bredside inn sin åttende scoring for sesongen.

Molde fortsatte å male på, og både Pape Pate Diouf og Agnaldo avsluttet i treverket.

Et knapt kvarter før slutt satt nok en ball i nota for Molde. Hussain ga ballen til Martin Linnes, som gikk til dørlinja og la inn i feltet. Der hadde Tommy Høiland plassert seg perfekt og satte inn 5-1.

Og helt på tampen fikk Høiland æren av å avslutte det hele med å sette inn sitt andre for kvelden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder