Wolfsburgs Caroline Graham Hansen: – Ekstremt spennende

Bayern Münchens Nora Holstad uten ligatap denne sesongen

AVGJØRENDE SØNDAG: Nora Holstad (til venstre) håper Bayern München sikrer både seriegull i Bundesliga og Champions League-spill. Wolfsburg-spiller Caroline Graham Hansen (til høyre) prøver på det samme med sitt lag. Foto:Getty Images/AFP,

Tre lag kjemper om Bundesliga-tittelen: Norske profiler i gulldrama i Tyskland

I en sesongavslutning helt utenom det vanlige gjør tre Bundesliga-lag opp om seriegull og Champions League-plass. Midt i striden står Norges Caroline Graham Hansen (20) og Nora Holstad (28).

 • Øyvind Knoph Askeland

Artikkelen er over fem år gammel

Det er Graham Hansens Wolfsburg som ligger best an foran den siste og avgjørende kampen i kvinnenes Bundesliga.

Med 54 poeng har 20-åringens lag ett poengs forsprang til Nora Holstads Bayern München. Ned til Frankfurt på tredjeplass er det to poeng.

Men søndag møter Wolfsburg nettopp Frankfurt – i Frankfurt – når siste serierunde spilles. Samtidig spiller Holstads Bayern hjemmekamp mot langt svakere Essen.

– Det blir ekstremt spennende. Det er disse kampene vi trener og spiller for, sier Caroline Graham Hansen til VG.

Bisarr EM-kvalifisering:Måtte spille «omkamp» på 18 sekunder

Den norske spissen forlot Stabæk til fordel for laget som vant Champions League i både 2013 og 2014. Denne sesongen har hun scoret 11 mål på 26 kamper i alle turneringer, syv av dem har kommet i Bundesliga, hvor Graham Hansen nå kan vinne sitt første seriegull.

Les også:Investor satser millioner på kvinnefotball

– Jeg har veldig lyst å vinne det. For klubben handler det i tillegg om å kvalifisere seg for Champions League. Tar vi poeng er vi der, taper vi mot Frankfurt kan vi miste alt, forklarer hun.

Blogg:20 sekunder fotballjentene bør nyte

Med seier mot Frankfurt vil Wolfsburg være seriemester for tredje år på rad. Graham Hansen og lagvenninne vant også den tyske cupen da de slo Turbine Potsdam 3-0 i finalen 1. mai.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SAMMEN PÅ LANDSLAGET: Caroline Graham Hansen (nummer 10) og Nora Holstad (bak, nummer to fra høyre) er lagvenninner på det norske landslaget og er begge tatt ut i Norges bruttotropp til VM. Her er de før en landskamp mot Albania i 2013. Bak fra venstre: Kristine Wigdahl Hegland, Ingvild Stensland, Ingrid Hjelmseth, Ingvild Landvik Isaksen, Nora Holstad Berge og Elise Hove Thorsnes. Foran fra venstre: Caroline Graham Hansen, Maren Nævdal Mjelde, Torild Hetland Akerhaugen, Marit Fiane Christensen og Solveig Gulbrandsen. Foto:Berit Roald,NTB Scanpix

Alt eller ingenting

De to beste lagene i Bundesliga spiller Champions League neste sesong. Dermed vil ett av de tre lagene stå uten noe annet enn bronsemedaljer når kampene er ferdige i 16-tiden søndag.

– Den andre kampen får vi ikke gjort så mye med så vi må bare spille på det nivået vi har spilt hele sesongen. Det vil være dumt av oss å håpe på Frankfurt-seier fordi da ryker Champions League-plassen om vi ikke vinner. Ergo: Fokus på Bayern! sier Nora Holstad til VG.

– Veldig sterke

Hun ble Bayern München-spiller desember 2013. Denne sesongen har hun slitt med en ankelskade, men forsvarsspilleren, som også er visekaptein, spilte samtlige kamper før jul og har vært i Bayern-troppen i sesongavslutningen.

Etter 21 serierunder har laget hennes fortsatt til gode å tape. 16 seirer og fem uavgjort gjør at Bayern München er i posisjon til å ta både ligagull og Champions League-plass på søndag.

– Vi har vært veldig sterke i år. Før sesongen begynte hadde vi 11 nye spillere, så vi måtte jobbe hardt for å spille oss inn, sier Holstad.

PS: Klokken 14.00 søndag er det avspark i siste serierunde i kvinnenes Bundesliga.

Mer om

 1. Tysk fotball

Flere artikler

 1. Bayern-Nora kan knuse Graham Hansens gulldrøm

 2. Norsk stjerne vant gull med Bayern München for andre år på rad

 3. Norsk stjerneduell i Champions League: – Wolfsburg har ingen Hegerberg

 4. Graham Hansen matchvinner – men Hegerberg til semifinalen

 5. Seriegull til Graham Hansen og Hegerberg

Fra andre aviser

 1. Graham Hansen jaktes av Barcelona og «alle de største klubbene»: – Hun kan velge fritt

  Bergens Tidende
 2. På denne løkka på Tåsen startet eventyret for snart 20 år siden. Nå kan det krones med det gjeveste trofeet.

  Bergens Tidende
 3. På denne løkka på Tåsen startet eventyret for snart 20 år siden. Nå kan det krones med det gjeveste trofeet.

  Fædrelandsvennen
 4. Caroline Graham Hansen og Wolfsburg vant cupen

  Bergens Tidende
 5. Caroline Graham Hansen og Wolfsburg vant cupen

  Aftenposten
 6. Norsk stjerneduell i «den største kampen i europeisk kvinnefotball»

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder