Fra benkesliter til regjerende Champions League-mester på to år

Sammenligner overgangen med Ødegaard til Real Madrid

ANGREPSSPILLER: Angrepsspilleren Synne Jensen har flere U19-kamper, og i fjorårets Toppserie scoret hun 13 mål på 22 kamper. Det holdt til en 6. plass på toppscorerlista for spilleren med nummer 10 i Kolbotn. Foto:Terje Bendiksby,NTB scanpix

Norsk stortalent blir lagkamerat med Graham Hansen i Wolfsburg

I sommer flytter stortalentet Synne Jensen (19) hjemmefra for første gang. Da forlater hun Kolbotn til fordel for regjerende Champions League-mester og blir lagvenninne med Caroline Graham Hansen (20) i Wolfsburg.

  • Jonas Wikborg

Artikkelen er over fem år gammel

Jensen, som er angriper, forlater Kolbotn vederlagsfritt til fordel for den tyske storklubben til sommeren, og det er en overgang sportslig leder Hege Jørgensen i Koltbotn omtaler med store ord.

– Det er litt som da Martin Ødegaard (16) ble klar for Real Madrid. Synne har vært og sett an forholdene i Tyskland og dette er et nesten like stort steg for henne som det var for Ødegaard, sier Jørgensen til VG.

– Drøm i oppfyllelse

Hun forklarer at Wolfsburg først tok kontakt med klubben i slutten av oktober i fjor, og fortalte at de allerede hadde vært og sett på det unge talentet på Kolbotns hjemmebane - det uten at Kolbotn var klar over det. I dag, i overkant av fire måneder etter det, ble overgangen klar.

– Det har alltid vært en drøm for meg å spille i utlandet, så dette var veldig stort, sier Jensen til VG.

Det er heller ingen liten klubb hun nå går til. Wolfsburg har vunnet Champions League to år på rad, og har mulighet til å gjenta bragden også i år. Etter blant annet å ha slått ut Stabæk, er klubben i kvartfinalen i den gjeve turneringen.

Les også: Wolfsburg-stjerne ble årets spiller

– Det er en veldig stor klubb, og da jeg var nede på besøk ble jeg veldig imponert over profesjonaliteten der. Jeg føler jeg har tatt et riktig valg, for dette er en klubb jeg kan utvikle meg videre i, forklarer hun.

Flytter hjemmefra

BRONSE: Synne Jensen (foran fra venstre) var en del av Norges U19-lag som tapte semifinalen mot Spania i U19-EM i Norge i fjor. Laget endte på tredje. Laget foran fra venstre: Synne Jensen, Sigrid Hansen, Cecilie Fiskerstrand, Tuva Hansen og Synne Skinnes Hansen. Bakfra venstre: Lisa Naalsund, Andrine Tomter, Marit Clausen, Ane Walsøe, Marie Marussen og Vilde Bøe Risa. Foto:Terje Bendiksby,NTB scanpix

19-åringen har signert en treårskontrakt, og i Wolfsburg blir hun lagkamerat med Caroline Graham Hansen (20). Hansen ble en del av klubben i fjor sommer og tjener opp mot én million kroner i året i den tyske klubben.

– Vi har snakket sammen, og hun er veldig fornøyd med Wolfsburg. I tillegg er det klart at alt blir litt lettere når det allerede er en nordmann i klubben, sier Jensen.

Synne Jensen flytter nemlig hjemmefra for første gang.

– Det blir tøft, men jeg håper og tror at jeg kommer til å utvikle meg og vokse også som person. Familie og venner synes det bare er morsomt og ønsker meg lykke til.

Det er ikke lenge siden 19-åringen slet med å få spilletid i LSK Kvinner, og i 2013 forlot hun den gulkledde klubben til fordel for Kolbotn. Der har hun fått boltre seg i mye større grad.

– Jeg har blitt tryggere og prestert, og spesielt på slutten av forrige sesong følte jeg at det løsnet. Jeg er veldig glad for å ha spilt i Kolbotn, og det blir litt trist å forlate klubben og spillerne, innrømmer Jensen.

Av Kolbotns sportslige leder beskrives hun som en spiller som kan gjøre det helt eksepsjonelle - men og det katastrofale.

– Synne er en spiller som trenger tillit, og det har vi gitt henne. Hun er veldig kreativ og prøver ofte på vanskelige ting. Noen ganger kan det gå riktig galt, men når hun får det til er det helt fantastisk. Vi har latt henne feile en del, men i sum har hun virkelig blomstret, sier Hege Jørgensen.

Går gratis

Hun understreker at klubben er veldig stolte av henne, men er likevel ikke 100 prosent fornøyd med hvordan overgangen kom i stand - uten at de legger skylden på spilleren selv.

– Nok en gang må vi la en spiller gå uten å få noe igjen, og på jentesiden får man heller ikke utdanningskompensasjon slik gutta gjør. Der har UEFA (Det europeiske fotballforbundet) en lang vei å gå, mener Jørgensen.

– I tillegg er det blitt et problem at spillerne bare signerer ettårskontrakter. Vi vet at klubber er villige til å betale for spillere, men det går ikke med det systemet som er nå. Vi sitter igjen med null og niks og må begynne på scratch, legger hun til.

Les også

Flere artikler

  1. Pluss content

    Her er Norges 17 utenlandsproffer

  2. Tre lag kjemper om Bundesliga-tittelen: Norske profiler i gulldrama i Tyskland

  3. Hansen-dobbel ga LSK seier over VIF

  4. Ingrid Syrstad Engen ble utladet: – Spesielt på sosiale medier var det veldig mye

  5. Graham Hansen om Hegerberg-duell: – Skal bli en skikkelig revansj

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder