HAR TROEN: Tommy Høiland har troen på at Viking kan berge plassen, men etterlyser mer optimisme fra lagkameratene.
HAR TROEN: Tommy Høiland har troen på at Viking kan berge plassen, men etterlyser mer optimisme fra lagkameratene. Foto: Carina Johansen NTB scanpix

Tommy Høiland mener lagkameratene må endre holdning

FOTBALL

SANDEFJORD (VG) Tommy Høiland mener Viking rykker rett ned om ikke
lagkameratene begynner å tro det er mulig å berge plassen.

  • Sigurd Skjefstad
Publisert:

– Jeg vet det er mulig, men det begynner å haste med å vinne fotballkamper. Da må vi ha tro på det, alle sammen – det holder ikke med én, sier Tommy Høiland til VG.

Etter 3-1-tapet mot Sandefjord søndag kom han ruslende ut av garderoben med en sekspakning Cola under armen. Og mens Viking-trener Ian Burchnall hardnakket gjentok at spillerne fortsatt tror det er mulig å berge plassen – selv med sju poeng opp til kvalifiseringsplass med ni runder igjen – la ikke Høiland noe i mellom.

Tidligere: – Det begynner å haste med å vinne

På VGs påstand om at det så ut som mange av Viking-spillerne rett og slett har gitt litt opp, svarte Høiland: «Enig».

- Det ser ikke ut som vi har tro på det. Det er det eneste som gjelder, fortsatte spissen.

Munnhuggeri med lagkamerat

Mot slutten av kampen endte han også i heftig diskusjon med innbytter Zymer Bytyqi. De to ble ikke enige om det var pasningen som var dårlig slått, eller løpet som ikke gikk der det skulle.

– Du er ikke på blideste når du spiller 10 mot 11 og ligger under 3-1. Det gikk fort over. Men det verste vi kan gjøre nå, er å bli likegyldige. Vi må kjefte og smelle litt!

– Og nå blir det å slukke sorgene med den sekspakningen?

– Ja. Vi trenger det nå.

Tabbemål

28-åringen ble hentet hjem til Viking i sommer som én av flere nye spillere i jakten på å unngå nedrykk. Mot Sandefjord var det en av de andre nykommerne, debutant og spissmakker Ghislain Guessan, som sendte Viking i ledelsen med et godt langskudd etter knapt et kvarter spilt.

Husker du? Adegbenro forlater Viking – enig med Rosenborg

Men to mål av Carlos Grossmüller snudde kampen i løpet av et kvarter før pause, og en dobbel-tabbe i andre omgang forærte Flamur Kastrati muligheten til å sette 3-1 fra straffemerket.

– Det er personlige feil vi ikke har råd til. Vi starter bra, men får en rett i trynet etterpå. Vi må bli mer kyniske, sier Høiland, som forlot Viking i 2008 og siden har spilt for Sandnes Ulf, Molde, Lillestrøm (lån) og Strømsgodset.

Lysglimt: Ville scener da Viking endelig vant

Da han resignerte med Viking, sa han til VG at han var i sin beste beste fotballalder. Nå frykter han at de kan bli tilbrakt i 1. divisjon. Vikings 15 poeng på 21 kamper må minimum dobles på de siste 9 om det skal være håp om å klatre på tabellen.

Treneren avviser at de har gitt opp

Trener Ian Burchnall avviser imidlertid at Viking er et ”dead team running”.

– Vi lå under 3-1 og spilte 10 mot 11. Det var derfor vi så avskrudde ut, sier han til VG.

Les også: Viking-sjefen trenger fem-seks nye spillere for å overleve

– Så dere har virkelig fortsatt tro på at dere kan berge plassen?

– Ja!

Bohinen ser mot Brann

Lars Bohinen leder et Sandefjord-lag som ble tippet rett ned, men nå har nådd det mange kaller 30-poengsgrensen. I Sandefjord har de imidlertid så mye rutine både fra nedrykk og fangst at de ikke selger biffen før hvalen er harpunert.

– Det ser jo bra ut. Slår vi Brann i neste kamp, da skal vi begynne å føle oss trygge, sier Bohinen.

Her kan du lese mer om