Reddet Start med hæl-magi: – Fantastisk følelse

Start-treneren om 1-1-målet: – Et kunstverk!

FOTBALL

KRISTIANSAND (VG) (Start - Mjøndalen 1-1) Et strålende mål av innbytter Daniel Aase sørget for ett livsviktig poeng for Start i kampen om å overleve i Tippeligaen.

Publisert: Oppdatert: 23.10.15 22:11

For selv om Start er uten seier i Tippeligaen på de 13 (!) siste kampene, har de fremdeles et reelt håp om Tippeliga-kontrakt også i 2016.

Fredag kveld skal de takke innbytter Daniel Aase for nettopp det.

VG Live: Slik var Start - Mjøndalen

Den teknisk elegante vingen kom inn ved pause og ga hjemmelaget den roen og troen de trengte etter å ha ligget under 0-1 til pause mot bunnrival Mjøndalen. Og da Aase fikk ballen et par meter fra mållinjen til bortelaget, var det som om hele Sør Arena stoppet opp.

Har planlagt nedrykk: Mjøndalen-spillerne kan vente seg lønnskutt

Aase dro ballen bak på hælen og sendte den forbi keeper Marco Jørgensen.

– Det var en helt fantastisk følelse. Det er gøy å score og det kan jo vise seg å være et utrolig viktig mål, sier Daniel Aase til VG.

Han reddet på egenhånd ett poeng for Start. Det kan vise seg å bli helt avgjørende når nedrykkskampen skal avgjøres. Sørlendingene ligger på kvalifiseringsplass med to kamper igjen av Tippeliga-sesongen.

– Jeg handlet bare på instinkt. Det faller meg egentlig veldig naturlig å bruke hælen i slike pressede situasjoner. Så jeg gjorde bare det som jeg vanligvis gjør, sier Aase etter 1-1 mot Mjøndalen.

Husker du? Opdal sikret poeng fra egen halvdel

Artikkelen fortsetter under høydepunktene fra kampen.

Borgersen hyller målscoreren

Bortelaget kjempet og slåss de første 45 minuttene, og tok ledelsen ved midtstopper Morten Sundli som stanget ballen forbi Håkon Opdal etter et langt innkast av Stian Semb Aasmundsen.

– Vi ligger bak Start på tabellen, men likevel føler jeg vi har dette i våre hender. Jeg er ganske sikker på at de står med null poeng etter de to neste kampene mot Stabæk som jakter medalje og Molde som virker uslåelige om dagen, sier Sundli til VG.

Start løftet seg kraftig etter pause, og etter 60 minutter viste Daniel Aase seg frem.

Start fikk corner, og etter litt frem og tilbake i feltet, endte ballen til slutt hos Aase. Han dempet ballen med undersiden av foten, dro den til siden og hælsparket den forbi en totalt utspilt Marco Priis Jørgensen i Mjøndalen-buret.

– Daniels mål var et kunstverk! uttalte Start-trener Bård Borgersen like etter kampslutt.

Kunne vunnet

Resten av omgangen var preget av mange store sjanser. Spesielt bortelaget skapte mye uten å storspille.

Erik Midtgarden brente to store muligheter, mens Sanel Kapidzic var nære å gi bortelaget 2-1 etter 76 minutter. Men Start-keeper Håkon Opdal sto atter en gang fram for Start når de trengte det.

Innbytter Amahl Pellegrino kunne også gitt bortelaget seieren like før slutt, men skuddet gikk like utenfor.

Uavgjort gjør at Mjøndalen fremdeles befinner seg på nedrykksplass i Tippeligaen.

To kamper gjenstår, og bortelaget skal da bryne seg på Aalesund på hjemmebane og borte mot Viking.

Start har igjen bortekamp mot Stabæk før de avslutter hjemme mot Molde.

– Jeg ser kun muligheter. Vi har ikke vunnet på mange kamper, men jeg ser likevel at vi er i vekst, sier Bård Borgersen.

Her kan du lese mer om