PÅ FORSIDENE: Ole Gunnar Solskjærs Cardiff-kandidatur er sportsoppslag i aviser som Daily Mirror og The Guardian lørdag. Foto: Bjørn S. Delebekk/VG

Engelske aviser: - Solskjær er Cardiffs førstevalg

Engelske medier virker samstemte i at Ole Gunnar Solskjær (40) er Cardiffs foretrukne valg som ny manager. Om Molde-sjefen er interessert, er imidlertid usikkert.

 • Jørgen B. Hoff

Artikkelen er over seks år gammel

Med varierende grad av forbehold slår blant annet The Guardian og Daily Mirror opp Solskjærs kandidatur på sine baksider i lørdagsutgavene.

Sistnevnte, som ikke akkurat virket å treffe blink da de også lanserte nordmannen som den neste West Bromwich-manageren, mener nå at Cardiffs kontroversielle eier Vincent Tan er «95 prosent sikker» på at han kan lokke Solskjær til det sørlige Wales.

VG LIVE: Kl. 13.45: West Ham - West Brom. | Kl. 16.00: Norwich - Man. United | Aston Villa - Swansea | Man. City - Crystal Palace | Hull - Fulham | Kl. 18.30: Cardiff - Sunderland |

Selvsikker Tan

Også BBC, som ikke har for vane å spre løse fotballspekulasjoner, har kastet seg på Solskjær-bølgen. Under BBC Radio Five Lives «Friday Nigh Football Preview», hevdet BBC-reporter Pat Murphy at han har blitt fortalt at Molde-manageren er meget interessert.

- Grunnen til at dette skjedde i dag, var at de nå har fått tilsagn fra deres foretrukne kandidat. Så fort de fikk vite at deres foretrukne kandidat var på vei inn, kunne de sparke Malky Mackay. Jeg har blitt fortalt at denne kandidaten er Ole Gunnar Solskjær. Jeg har også hørt at han ikke er tilgjengelig før i slutten av januar. Det er ikke noe umiddelbart behov for å si at han kommer. Vincent Tan har ønsket å gjøre dette lenge, sa Murphy.

At den tidligere Manchester United-yndlingen er den malaysiske forretningsmannens favoritt gjenspeiles også hos bookmakerne, som opererer med lave odds på at 40-åringen kommer til å hoppe på muligheten til å lede et lag i Premier.

Lav odds

De færreste av de store britiske spillselskapene gir nå igjen mer enn to ganger innsatsen for spill på Solskjær som neste Cardiff-sjef etter at Malky Mackay fikk sparken fredag.

En som imidlertid har vanskelig for å se for seg at Solskjær hopper på et eventuelt tilbud fra Cardiff, er Jan Åge Fjørtoft.

- Ole Gunnar Solskjær kommer ikke til å velge seg en klubb, men velge seg en eier, så Cardiff kommer ikke til å skje, sa Fjørtoft i radioprogrammet til de tidligere Sky Sports-profilene Richard Keys og Andy Gray på Talksport.

Lørdag kveld møter et managerløst Cardiff bunnlaget Sunderland hjemme på Cardiff City Stadium. Laget ledes enn så lenge fra sidelinjen av Mackays tidligere hjelpere David Kerslake og Joe McBride.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool38323385335299
2Manchester City FC382639102356781
3Manchester United FC381812866363066
4Chelsea382061269541566
5Leicester City FC381881267412662
 • Champions League
 • Europaliga
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Les også

 1. Cardiff sparket Mackay

  Etter lengre tids spekulasjoner ble Malky Mackay sparket som manager i Premier League-klubben Cardiff fredag ettermiddag.
 2. Nå vil ikke Cardiff-eieren sparke Mackay likevel

  Cardiffs uberegnelige eier Vincent Tan har gjort helomvending og trukket tilbake ultimatumet han stilte til manager…

Mer om

 1. Premier League

Flere artikler

 1. Dette sier Cardiff-sjefen om Solskjær-ryktene

 2. Dette er Cardiff-eierens villeste påfunn

 3. - Solskjær må sikre seg at eieren ikke blander seg inn

 4. Hevder Solskjær har takket nei til Cardiff-jobben

 5. Cardiff-legende om Solskjær: - Alle har tatt ham til seg

Fra andre aviser

 1. «Cardiff-eier er 95 prosent sikker på at Solskjær tar over»

  Aftenposten
 2. The Guardian: - Solskjær ønsket i Cardiff

  Aftenposten
 3. The Guardian: - Solskjær ønsket i Cardiff

  Fædrelandsvennen
 4. Vikaren er uinteressert i Cardiff-jobben

  Aftenposten
 5. Ga ikke opp selv om Solskjær sa nei

  Aftenposten
 6. Vikaren er uinteressert i Cardiff-jobben

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder