NY KUVENDING?: Hvis Schweiz am Sonntag har rett vurderer Sepp Blatter en ny kuvending i FIFA-skandalen. Foto:Ruben Sprich,Reuters

Sveitsisk avis: Blatter vurderer å fortsette

En sveitsisk avis påstår at Sepp Blatter (79) vurderer å fortsette som FIFA-president.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

En anonym kilde, som skal være nær Blatter, forteller til Schweiz am Sonntag at den kontroversielle FIFA-presidenten er gått i tenkeboksen etter å ha mottatt støtte fra en del fotballforbund i Afrika og Asia.

Blatter ble 29. mai valgt til FIFA-president for femte gang, men trakk seg allerede fire dager senere på grunn av korrupsjonssaken i FIFA.

Blatter foretok også foran valget i mai en kuvending etter at FIFA-presidenten i 2011 lovte at dette var hans siste periode.

FIFAs neste kongress er først i mai neste år, men det blir trolig valg i Zürich i desember. Det vil være en stor sensasjon om Blatter nok en gang stiller som kandidat for organisasjonen han har ledet siden 1998 – og vært tilknyttet siden han ble generalsekretær i 1975.

EU-parlamentet til Blatter: - Gå av nå!

Schweiz am Sonntag antyder at Blatters påståtte interesse for å fortsette var årsaken til at kommunikasjonsdirektør Walter de Gregorio sist uke trakk seg. Han har ikke ønsket å kommentere sin avgang.

The Guardian har spekulert i om de Gregorios opptreden på sveitsisk TV for litt siden kan ha noe med saken å gjøre.

Pressesjefen avsluttet nemlig et intervju med følgende spøk.

De Gregorio: - FIFA-president Blatter, pressesjefen og generalsekretæren sitter alle i samme bil. Hvem kjører?

Reporteren:- Og svaret er?

De Gregorio: - Politiet.

Sepp Blatter har selv ikke kommentert påstandene i avisen fra hjemlandet. Han har forholdt seg rolig på Twitter etter å ha gratulert Sion med seieren i den sveitsiske cupfinalen 7. juni. Noen dager før forsikret Blatter at han jobbet hardt med reformer i FIFA etter et møte med visepresident Domenico Scala.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder