HYLLES SOM TRENER: Hans Erik Ødegaard (til venstre) får voldsom skryt av jobben han gjør som Mjøndalen-assistent av Vegard Hansen (i bakgrunnen) og de andre i Buskerud-klubben. Nå håper de på Tippeliga-spill i 2015. - Vi har kommet et hakk nærmere hvert år. Kanskje vi klarer det i år, sier Hansen. Foto:Fredrik Solstad,VG

Drømmescenarioet i 2015: Pappa Ødegaard mot Martin Ødegaard

Mjøndalen-trener Hans Erik (40) kan møte Martin (15) i Tippeligaen neste år

MJØNDALEN (VG) Pappa Hans Erik Ødegaard (40) er bare en kvalifisering unna å få sin egen sønn, Martin (15), som
motstander i Tippeligaen neste år.

  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det vil i så fall bli et meget spesielt scenario hvis Mjøndalen-assistent Ødegaard og hovedtrener Vegard Hansen leder Buskerud-klubben opp en divisjon.

Kan alt om Martin

Da venter to Tippeliga-oppgjør mot - nettopp Martin Ødegaard - og Strømsgodset. Hvis ikke far og sønn velger å si ja til en av de mange europeiske storklubbene som ønsker å kjøpe vidunderbarnet allerede i vinter.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

KAN MØTE PAPPA: Martin Ødegaard har tatt Tippeligaen og norsk fotball med storm som 15-åring. Neste år kan pappa Hans Erik og Mjøndalen bli motstander. Foto:Terje Bendiksby,NTB scanpix

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

- Det hadde vært gøy, selvfølgelig. Men ambisjonen min er at Mjøndalen skal gjøre det best mulig, sier «Hansi».

- Hvilke instrukser gir du spillerne her hvis dere møter Strømsgodset og din egen sønn?

- Da kan jeg jo alt, så kampen mot han blir i så fall den letteste vi får til neste år, svarer pappa Ødegaard og ler godt.

- Men nå tror jeg kanskje Mjøndalen først skal tenke på å komme til Tippeligaen før vi begynner å tenke i de baner, tillegger han mer alvorlig.

Moden for opprykk

Samtidig som han forvalter henvendelser på sønnen fra Europas største klubber som Barcelona og Real Madrid, har han både en hektisk jobb i klesbransjen og er assistenttrener i Mjøndalen. I fjor ble det stopp i kvalifiseringen til Tippeligaen. Nå føler Hansen og Ødegaard at stallen er moden og god nok til å ta det siste steget.

Med minst uavgjort i søndagens hjemmekamp mot Bærum vil bruntrøyene sikre seg den viktige tredjeplassen i 1. divisjon. Det gir først hjemmekamp mot sjetteplassen. Med seier der, er Mjøndalen sikret ny hjemmekamp mot vinneren av møtet mellom tredje- og fjerdeplassen.

- Både økonomisk og ikke minst sportslig er det gunstig å bli nummer tre. Det er et godt utgangspunkt, sier Vegard Hansen.

- To hjemmekamper hjelper godt, mener Ødegaard.

Med seire der venter i så fall en ren kvalifisering hjemme- og borte mot enten Sogndal, Brann eller Sandnes Ulf. Både Hansen og Ødegaard tror Brann klarer å kjempe seg til kvalikplassen. De har gode minner fra Bergen. I fjor vant Mjøndalen cupkampen på Brann stadion.

- Det var en artig opplevelse. Vi vet at vi i enkeltkamper kan slå Brann, sier Vegard Hansen.

Får skryt for trenerjobben

Alle i Mjøndalen er svært glad for å ha med seg faren til Norges mest omtalte fotballspiller i trenerapparatet.

DUO MED SUKSESS: Hans Erik Ødegaard og Vegard Hansen tror Brann klarer kvalikplassen i Tippeligaen. Selv drømmer de om avgjørende hjemmekamp mot bergenserne hjemme i Mjøndalen. Foto:Fredrik Solstad,VG

- Han er veldig detaljorientert. Touch, mottak, vendinger. En perfekt spillerutvikler, sier veteranen Mads Hansen.

- Hansi er helt enestående når det gjelder å se detaljer både med yngre og eldre spillere. Vi håper at han blir med et år til. At han ikke må være med Martin til utlandet ennå, sier Vegard Hansen.

- Ja, hva tror du om det?

- Det tør jeg ikke å tro noe særlig om. Jeg håper at Martin kan bli i Godset et år til, sånn at Hansi kan være her et år til. Men jeg skjønner godt situasjonen de er i og at det ikke er så lett. Vi får bare ta det som det kommer, svarer hovedtreneren, som spilte sammen med Hans Erik Ødegaard i Strømsgodset på 90-tallet.

Selv fastholder «Hansi» at ingenting annet er planlagt enn at det blir noen klubbesøk etter sesongen.

- Det eneste vi har bestemt er at Martin ikke skal reise ut alene, sier senior.

Prat på kammerset hvis sønnen tar av

Vegard Hansen er svært imponert over hvordan den ferske A-landslagsspilleren har taklet den voldsomme oppmerksomheten.

- Jeg kjenner jo Hansi og familien godt, så jeg har aldri vært engstelig for hvordan han skulle takle den store oppmerksomheten. Det ville overrasket meg veldig hvis Martin hadde tatt av, fått tatoveringer, hull i øret og begynt å gå på byen. Han er ikke den typen. Han er ikke oppdratt sånn.

- Vår viktigste oppgave har vært å skjerme ham fra Vegard. Vi har hatt sånne skrekkscenarioer der vi har sagt at hvis du ikke oppfører deg nå, så blir du som Vegard. Det har virket, melder Hans Erik Ødegaard med et stort smil.

- Er du også sikker på at det ikke blir hull i ørene og tatoveringer?

- Da blir det i hvert fall en ekstra tur på kammerset, svarer en lattermild pappa Ødegaard.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder