VIL IKKE SNAKKE OM MADRID-BESØKET: Pappa Hans Erik Ødegaard ønsker ikke å bekrefte opplysningene om at han og Martin Ødegaard i dag besøkte Real Madrid. Her fra trening med Mjøndalen i forrige uke - der 40-åringen er assistenttrener. Foto:Fredrik Solstad,VG

Fløyet til Spania i privatfly: Pappa Ødegaard vil ikke snakke om Madrid-besøket

Men Hans Erik (40) tror ikke Martin (15) forsvinner i vinter

Pappa Hans Erik (40) var tilbake på norsk jord i kveld sammen med sønnen Martin Ødegaard (15). Han ønsker ikke å snakke om det rapporterte Real Madrid-besøket.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Litt før klokken 20 mandag kveld snakket VG med mannen som er i ferd med å bli Norges mest omtalte pappa.

- Jeg er litt usikker på om jeg skal kommentere hvor vi er og hvem vi besøker til enhver tid. Jeg har skjønt på telefonen min at det har vært bra interesse i dag. Men vi er i Norge nå, da, sier Hans Erik Ødegaard.

Fløyet til Madrid i privatfly

VG får bekreftet at det tidligere på kvelden landet et privatfly fra Madrid på Rygge i Østfold, en drøy times biltur fra Drammen. Det er all grunn til å tro at far og sønn Ødegaard var ombord på dette. Det var trolig også FIFA-agent Tore Pedersen - mannen som skal ha formidlet kontakten fra Real Madrid.

KAMP SØNDAG, MADRID MANDAG: Dagen etter at Martin Ødegaard spilte en solid kamp for Strømsgodset mot Molde, ble han fløyet til Spania for å se på forholdene i Real Madrid. Foto:Terje Pedersen,NTB scanpix

Det sier mye om hvor seriøs interessen er fra klubben som trenes av Carlo Ancelotti.

- Jeg har ingen kommentar, sier Tore Pedersen.

Den spanske journalisten José Luis Sanchez twitret tidligere i dag at «Real Madrid ønsker å signere Martin Ødegaard (15 år, norsk). Han var på Valdebebas for andre gang i dag».

VG vet at den siste opplysningen er feil. Martin Ødegaard har tidligere ikke besøkt den spanske gigantklubben, men faren Hans Erik skal tidligere i høst ha blitt tatt svært godt i mot av klubbledelsen på Santiago Bernabeu.

- Forsvinner ikke i vinter

Selv velger senior å ligge lavt med hvilke klubber han og sønnen besøker.

- Vi har sagt at vi skal besøke noen klubber. Om vi skal ha live-oppdateringer underveis, er jeg litt usikker på, sier han muntert.

- Har dere vært i Madrid i dag?

- Jeg er litt usikker på om jeg vil svare på det. Jeg tror det er best at jeg ikke gjør det.

Men han har selvsagt forståelse for at det er stor interesse rundt sønnen når kanskje verdens største og beste klubb, Real Madrid, ønsker å hente en norsk 15-åring fra Drammen.

- Det er tosidig at jeg ikke ønsker å kommentere enkeltklubber. Det er ikke sikkert at klubbene vil at jeg skal gjøre det. Og det blir litt rart om vi skal prate om alle klubbene som er interessert… Vi vil ikke «flotte» oss med det.

- Uten at du trenger å gå i detaljer om enkeltklubber: Nærmer det seg en overgang for Martin Ødegaard?

- Nei. Ingenting er annerledes enn det vi har sagt i noen måneder nå. Han skal utvikle seg. Og vi skal besøke noen klubber for å bli kjent med hverandre og hente erfaringer. Det er bakgrunnen for at vi drar. Ikke for å se på kontrakter.

Han tror heller ikke det er aktuelt at sønnen - som fyller 16 år 17. desember - flytter til en utenlandsk klubb når overgangsvinduet åpner i januar.

- Det er veldig mye som skal til for at det skal kunne gå familie-, jobb- og skolemessig. Jeg tror ikke han forsvinner i det neste overgangsvinduet, sier Hans Erik Ødegaard.

Tilbys plass i A-stallen

Etter det VG erfarer ønsker Real Madrid å tilby det norske supertalentet en plass i A-stallen sammen med superstjerner som Cristiano Ronaldo og Garreth Bale.

LAGKAMERAT? Cristiano Ronaldo under mandagens trening på Valdebebas. Det var også på dette treningsfeltet Martin Ødegaard og pappa var tilstede. Det er usikkert om 15-åringen hilste på Ronaldo under besøket. Foto:Sergio Perez,Reuters

- Er det mulig å si nei til Real Madrid?

- Det som er viktig for oss er å få best mulig utvikling. Vi tenker egentlig ikke sånn i det hele tatt. Jeg tror vi er minst opptatt av dette av alle. Men så skjønner jeg at det er interessant for folk hvor han skal utvikle seg, svarer Hans Erik Ødegaard.

Et mulig scenario er at familien Ødegaard blir enig med en klubb i vinter, men at han spiller ut vårsesongen 2015 for Strømsgodset. Da får han også avsluttet 1. klasse på videregående skole.

I så fall vil også Strømsgodset sikre seg en solid overgangssum. Martin Ødegaard har kun kontrakt ut 2015-sesongen. Det vil si at han kan gå gratis om et drøyt år - hvis han ikke blir enig med en ny klubb før den tid. Da vil Strømsgodset kun få smuler i utdanningskompensasjon.

PS! Ifølge Drammens Tidende har Bayern München-trener Josep Guardiola snakket direkte med Hans Erik Ødegaard for å presentere planene de har for Martin Ødegaard.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder