FESTER GREPET OM TIPPELIGAEN: TV 2-profil Davy Wathne blir å se på flere Tippeliga-arenaer denne sesongen. Her intervjuer han Odds Dag-Eilev Fagermo og Branns Rikard Norling etter en kamp i Skien i fjor. Sistnevnte er ikke en del av Tippeligaen i 2015. Foto:Trond Reidar Teigen,NTB scanpix

Konkurransetilsynet tillater TV 2s oppkjøp av C More

Overrasket TV Norge-sjef: Kjøpet gir TV 2 uforholdsmessig stor markedsmakt

Konkurransetilsynet har i dag orientert TV 2 om at de ikke vil gripe inn i kanalens oppkjøp av C More. Det overrasker TV Norge-sjef Harald Strømme.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Konkurransetilsynet har gjennom en grundig vurdering av saken kommet frem til at det ikke er grunnlag til å gripe inn i TV 2s kjøp av C More.

Det sier Konkurransetilsynets avdelingsdirektør Gjermund Nese til VG, kort tid etter at tilsynet slapp en pressemelding som kunngjorde at oppkjøpet var i orden.

Det var i februar at TV 2 ble enig med C More om et oppkjøp, etter at VG måneden før kunne avsløre at de to var i forhandlinger om et oppkjøp av C Mores norske del.

Nå er oppkjøpet godkjent av konkurransetilsynet, og dermed er avtalen i boks. Fra og med i dag er C More eid av TV 2.

– Vår vurdering er knyttet til om konkurransen om fotballrettighetene blir vesentlig svekket ved at TV 2 kjøper opp C More. Det har vi vurdert til at den ikke blir. Frem til rettighetene lyses ut på nytt, vil det fremdeles være slik at to Tippeliga-kamper i hver runde ligger åpent for alle TV-seere, sier Nese.

Tar tid å integrere

TV 2 er åpenbart godt fornøyd over utfallet.

– Vi er naturlig nok fornøyde med at Konkurransetilsynet konkluderer i samsvar med vårt syn. Nå ser vi frem til å samarbeide med aktørene i norsk fotball, og ikke minst med C More, for å integrere dette med TV 2, sier administrerende direktør og sjefredaktør i TV 2, Olav T. Sandnes til egen kanal.

– Det som er viktig å presisere er at om man skal se betal-kampene fra norsk fotball på tv fra seriestarten 6. april, må man kjøpe abonnement hos C More. Vi trenger tid på å integrere dette mot TV 2, sier Sandnes.

Overfor VG presiserer sportsredaktør Jan Ove Årsæther.

– På sikt vil vi integrere C More i vårt TV 2 Sumo, men det kommer til å ta tid. Det er bare én uke til seriestart, og det er mye praktisk som må gå i orden før vi kan legge det inn i vårt system. Det er ikke en prosess som lar seg gjøre uten videre, så per dags dato oppfordrer vi folk som ønsker å se Tippeligaen til å gjøre som oss: Kjøp C More, sier han.

Overrasket TV Norge-sjef

Også et samlet Fotball-Norge har tidligere gått ut og støttet kanalens C More-kupp. Det har imidlertid ikke TV Norge-sjef Harald Strømme. Han ønsket oppkjøpet stoppet, men i dag ble det klart at han ikke fikk det slik han ville.

– Vi setter pris på at tilsynet har satt seg grundig inn i saken, og vi respekterer avgjørelsen, selv om vi er overrasket. Vi mener fortsatt det samme som vi gjorde før tilsynet behandlet saken, at kjøpet av C More vil gi TV 2 uforholdsmessig stor markedsmakt. Når det er sagt, så vil vi fortsette å utfordre TV 2 på de premissene som nå er lagt, sier Harald Strømme, sjef for TVNorge og Discovery Networks, i en uttalelse gitt til VG.

Ifølge en tidligere pressemelding til TV 2, skal alle rettighetene til C More sport og film inngå i avtalen.

Det betyr at i tillegg til norsk fotball, vil TV 2 overta blant annet italiensk, spansk og svensk fotball.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder