FANGES OPP AV REAL? Martin Ødegaard under landslagstrening med Norge i forrige uke, der han som yngstemann måtte ta ansvar for utstyret. Nå kan det gå mot en avklaring av fremtiden til den ettertraktede 15-åringen. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Spansk storavis: Ødegaard tilbys femårskontrakt med Real Madrid

Kan leies ut til Godset eller en annen spansk toppklubb som en del av avtalen

VG-kilder: Garanteres plass i A-lagstroppen

Bayern München-speider: - Jeg har sett Ødegaard for Norge

ULLEAAL STADION (VG) Strømsgodsets tenåringsfenomen Martin Ødegaard (15) skal ha blitt tilbudt femårskontrakt med Real Madrid.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Ifølge Marca, avisen som er tett på Real Madrid, reiste den norske A-landslagsspilleren fra klubbesøket 3. november med et tilbud om å bli Real Madrid-spiller de neste fem årene.

Etter det VG erfarer er stortalentet blitt garantert en plass i klubbens A-stall og er forespeilet utelukkende spill for førstelaget sammen med stjerner som Cristiano Ronaldo og Gareth Bale.

Les også:Dette er verdens største tenåringstalenter

Kontrakten kan signeres 17. desember - samme dag som Martin Ødegaard fyller 16 år. Avisen skriver at tilbudet åpner for at han kan fortsette i Strømsgodset (på lån) eller leies ut til et annet lag i den spanske toppdivisjonen.

Høydepunkter:Se Martin herje i Tippeligaen!

Etter det VG kjenner til, er det ikke snakk om at han skal tilhøre Real Madrids B-lag Castilla, som trenes av Zinedine Zidane, tidenes beste franske fotballspiller.

Det er snart tre uker siden Ødegaards klubbesøk på Real Madrids treningsfelt Valdebebas, der han ble fraktet med storklubbens privatfly. Pappa Hans Erik Ødegaard ønsket ikke å bekrefte at de hadde vært der, heller ikke fotballagent Tore Pedersen, som har opprettet kontakten med Ødegaards og Real Madrid.

- Har sett Ødegaard

Bjørn Andersson (63) holdt foredrag på NFFs trenerseminar på Ullevaal stadion i dag. Han er talentspeider for Bayern München i Norden. Tidligere var han sportssjef for ungdomsavdelingen, og jobbet tett med trenerlegenden Ottmar Hitzfeld i den tyske storklubben. Svensken var delaktig da Phillip Lahm, Bastian Schweinsteiger, Mats Hummels og Toni Kroos tok steget opp til stjernehimmelen – og karrieretopp – med VM-tittel for Tyskland i sommer.

Artikkelen fortsetter under bildet

BAYERN-SVENSKE: Björn Andersson vant E-cupen som Bayern-spiller i 1975, og er talentspeider i den tyske storklubben. Foto:Helge Mikalsen,VG

– Jeg har sett Martin Ødegaard spille i Norge. Det er klart når jeg reiser rundt og ser U-landskamper i Skandinavia. Men jeg kan ikke uttale meg om han, sier Bjørn Andersson.

– Er det fordi at Bayern München kan tenke seg Martin Ødegaard at du ikke kan uttale deg om ham?

– Det er fordi jeg ikke uttaler meg til journalister om eventuelle spillere. Hva jeg rapporterer til ungdomsavdelingen i Bayern München går jeg ikke ut med. Jeg vil ikke bidra til spekulasjoner, sier Andersson.

– Du trente Lahm, Schweinsteiger, Hummels og Kroos når de var på Martin Ødegaards alder. Hvilke råd ga du dem?

– Jeg sa at de måtte jobbe hardt. Det er umulig å si hva som kan bli av en 15–16 åring. Du kan ikke peke, og si at du og du, blir Bundesliga-spiller, svarer Bjørn Andersson.

Tvilte på overgang nå

Etter det VG kjenner til, skal duoen Ødegaard senior/Pedersen også vært der ved en tidligere anledning.

Les også:John Carews råd til Martin

Mens Hans Erik Ødegaard trodde ikke at det likevel nærmet seg overgang for sønnen i det kommende transfervinduet, som åpner 1. januar.

– Det er veldig mye som skal til for at det skal kunne gå familie-, jobb- og skolemessig. Jeg tror ikke han forsvinner i det neste overgangsvinduet, sa Hans Erik Ødegaard til VG.

Les også:- Ødegaard er verdens største talent

Martin Ødegaard debuterte i Tippeligaen i år og ble nesten årets spiller på VG-børsen i sin første seniorsesong. Landslagssjef Per-Mathias Høgmo løftet han inn på A-landslaget, først i privatkampen mot Emiratene, deretter i EM-kvalifiseringen mot Bulgaria på Ullevaal, til et publikumsbrus man neppe har hørt på norske fotballarenaer tidligere.Kommersielt samarbeid: Rabattkoder