ETTERTRAKTET: Martin Ødegaard (16) besøker de største klubbene i verden på jakt etter sin neste arbeidsgiver. Her er han på vei ut av Ullevaal Stadion etter EM-kvalifiseringskampen mot Bulgaria i oktober. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Anerkjent journalist: – Ødegaard besøkte United

Stortalentet skal ha møtt manager Louis van Gaal

Martin Ødegaard (16) har valgt å fortsette sin klubbturné i Manchester. Mandag var Strømsgodset-spilleren på besøk hos United.

  • Steinar André Danielsen
  • Eivind Haugen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det skriver den anerkjente journalisten Stuart Mathieson i Manchester Evening News og på Twitter. Mathieson har fulgt den engelske storklubben tett i mange år, og ifølge Mathieson møtte Ødegaard manager Louis van Gaal tidligere mandag.

Som VG skrev i søndag har Martin Ødegaard valgt å ta turen til Manchester for å besøke byens to storklubber.

Etter tidligere å ha besøkt Real Madrid, Barcelona, Bayern München og Liverpool, skal 16-åringen nå være interessert i å se hva United og byrival Manchester City har å tilby.

UNITED-SJEF: Louis van Gaal skal ha møtt Martin Ødegaard i Manchester mandag. Foto:Ian Kington,AFP

– United er definitivt interessert i ham, akkurat som Liverpool, Barcelona, Bayern München og Real Madrid. Det jeg har blitt fortalt er at Ødegaard ble vist rundt på treningsfeltet og Old Trafford i dag. Han hadde også et møte med Louis van Gaal, sier Mathieson til VG.

– Trener ikke med klubben

Mens det norske supertalentet deltok på treninger med både Liverpool og Bayern München, skal han ikke ha vært aktiv på dagens United-trening, ifølge Mathieson.

– Han trente ikke med spillerne. Han ble bare vist rundt.

– Ut i fra hva jeg vet er dette den eneste dagen Ødegaard skal være på United-besøk. Jeg tror ikke han skal trene med dem i morgen, sier Manchester Evening News-journalisten.

City neste stoppested?

Det kan tyde på at turen nå går videre til Etihad og Manchester City.

Etter det VG erfarer er nemlig planen å besøke begge de to Manchester-klubbene før Martin Ødegaard og pappa Hans Erik setter seg på flyet og reiser tilbake til Norge og Drammen, hvor Strømsgodset starter sesongoppkjøringen 6. januar.

At Ødegaard bruker romjulen på nye klubbesøk er ikke problematisk, mener Godset-trener David Nielsen.

- Så lenge han får energi av det, er det fint og flott å benytte seg av mulighetene. Jeg har selv besøkt Manchester City og Bayer Leverkusen i min ferie. Det er fantastisk fint og lærerikt å få komme helt inn i hjertet av så store klubber, sa Nielsen til VG søndag.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool16151040142646
2Leicester City16122239102938
3Manchester City16102444192532
4Chelsea169253124729
5Manchester United166642519624
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder